Facebook için yolun sonu mu?

CHIP Online
21-11-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'a "para her şey değildir" dersini acı bir biçimde veren bu site, dengeleri değiştirecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... -sonu-mu_43816.html

Resimlerle: 2013 model Facebook!

Geçmişte pek çok büyük şirket satın almasına şahit olduk. YouTube'un henüz isminin ayrı olarak, You Tube şeklinde yazıldığı dönemde, kuruluşundan sadece kısa bir süre sonra Google tarafından 4 milyar dolara satın alınması, teknoloji dünyasında büyük bir "sektör" açtı. Genç girişimcilerin, iyi bir fikir ve başarılı bir uygulama ile ortaya çıkıp dikkat çektikten sonra şirketlerini teknoloji devlerine satarak kısa yoldan milyar dolarlar kazanma amacı kısa sürede piyasada geçerli bir iş kolu haline geldi.


Genç üniversite öğrencilerinin kurdukları şirketi kısa süre sonra milyar dolarlara büyük firmalara satma planı, Silikon Vadisi'nde geçerli bir iş dalı olarak kabul görmeye başladı. Her şirket milyar dolara satılmasa da on milyonlarca dolarlık bir satış bile, hayatları boyunca maaşla çalışsalar o kadar parayı toplayamayacak olan genç üniversite öğrencilerinin hayata başlamak için harika bir kapital bulma yöntemi haline geldi.


Ama bu süreçte, bir firma alışılmışın dışına çıkarak büyük ilgi topladı. Tamamen üniversite öğrencilerinin katılımıyla kurulan Snapchat isimli foto-sohbet servisi kısa sürede büyük başarı toplayınca Facebook şirketi satın almak için 3 milyar dolar teklif etti. Ancak şirketin CEO'su teklifi elinin tersiyle itti. Bu hareket elbette, Silikon Vadisi'nde bir gün Facebook'tan milyar dolarlık teklif almayı hayal eden çok sayıda girişimciyi şok etti. Aynı zamanda Facebook da, para ile her şeyi başaramayacağını ilk kez tecrübe etmiş oldu. Çünkü Silikon Vadisi uzun zamandır sadece Facebook, Google, Microsoft, Yahoo veya Apple gibi dev firmalar tarafından satın alınma hayali ile kurulmuş minik start-up'lar ile dolu.


Devamı, bir sonraki sayfada...


Tüm Konu: Facebook için yolun sonu mu?

Resimlerle: 2013 model Facebook!

Kaynak: www.chip.com.tr