Facebook resim yükleme işini kolaylaştırıyor!

CHIP Online
10-02-2010, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Facebook'ta resim yüklemek sizin de canınızı sıkıyor mu? Öyleyse bu yenilik çok hoşunuza gidecek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... stiriyor_18177.html

Resimlerle: Facebook'ta grup kurma rehberi

Facebook sadece dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi değil, farklı bir konuda da dünyanın bir numarası. Ne Flickr, ne Photobucket, ne de Webshoots, dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım sitesi aslında Facebook. 400 milyonu aşkın kullanıcı siteye, her ay yaklaşık 2,5 milyar yeni fotoğraf yüklüyor. Bu fotoğrafların her birinin birer sanat eseri olduğu söylemek pek mümkün değil, çoğu kişilerin kendileri dışındakilere sıkıcı gelecek tatil veya doğum günü fotoğrafları ama yine de kullanıcılar için fotoğraf eklemek oldukça önemli bir konu.

Fakat Facebook dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasına rağmen, bu konudaki özellikleri pek de gelişmiş sayılmaz. Neyse ki sitenin yöneticileri bu konuda bazı düzeltmeler yapılacağını açıkladılar. Çok yakın zamanda kullanıma başlanacak olan bu yeni resim yükleme sistemi, yükleme işleminin arka planda devam etmesine olanak verecek. Böylece kullanıcılar resimlerini yüklerken, diğer yandan da profillerine bakabilecekler, arkadaşları ile mesajlaşabilecekler ve hatta sanal tarlalarını sürebilecekler.

Tüm konu: Facebook resim yükleme işini kolaylaştırıyor!

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Resimlerle: Facebook'ta grup kurma rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Facebook'ta resim yükleme sistemi sorunlu muydu?

Ahmet Ertuğrul
10-02-2010, 17:36   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Ufak tefek sorunlar vardı. Bazen çoklu fotoğraf yüklerken bazı fotoğrafları yükleyemiyordu. Yüklenmiş görünüyor ama görüntülenemiyordu. Bu sorun yeni sistemde de var. Ancak bu sefer yüklenmiş olarak da görünmüyor. Yeni sistemde fotoğrafları yönünü kendisi otomatik düzeltiyor yani yana yatıkları. Yeni sistemin arayüzü daha kullanışlı.

Ben Facebook'u İngilizce kullanıyorum belki ondan yeni sistemi erken deneme fırsatım olmuştur.

_hEro
10-02-2010, 18:16   |  #3  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Ben Facebook'u İngilizce kullanıyorum belki ondan yeni sistemi erken deneme fırsatım olmuştur.
Aynen banada öyle geldi ama şuan sanırım büyük bir çoğunluk yeni sisteme geçti.

HActeX
10-02-2010, 21:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

Benimkide yeni sisteme geçiş yaptım dosya boyutu büyük fotoğraflarda epey beklemeye alıyordu

Ahmet Ertuğrul
10-02-2010, 23:23   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Facebook yenilikleriyle ilgili haberlerde yorum yapanlara bakıyorum; genelde o özellik kullanılmış oluyor. Herhalde henüz kullanmayanlar vardır diye "yakında bu özelliği kullanacaksınız" diye yazıyorlar haberi.

Bir de fotoğrafları eskisine göre daha hızlı yüklüyor ama sistem topladığım için mi yoksa yeni Facebook sisteminden mi anlayamadım tabi.