Amerikan internet hizmeti sitesi Pingdom’un " Facebook'taki ilk 10 ülke " araştırması sonuçlarına göre Türkiye 16 milyon kullanıcı sayısı ile 9.sırada.
130 milyon kullanıcısıyla ilk sırayı alan ABD oldu.
28 milyon kullanıcısıyla İngiltere 2.
26 milyon kullanıcısıyla Endonezya 3.sırada yer aldı.
Diğer ilk 10'a giren ülkeler ise sırasıyla İtalya, Fransa, Hindistan, Almanya, Meksika ve Kanada.
Ayrıca,Facebook kullanıcı sayısının Amerika nüfusunun 1.6 katı daha fazla olduğu da sonuçlar arasında yer alıyor.
İşte Pingdom'un sitesinde yayınlanan grafik ;
Bilgi İçin : royal.pingdom.com
Kaynak : Hürriyet
Facebook'ta 9.Sıradayız !
9. sıra mı ? Vatandaşlarının 7'den 70'e Facebook bağımlısı olduğu ülkemiz için 9. sıra çok geri. Ben Türkiye'yi ilk 3 veya en kötü ihtimal ilk 5'in içerisinde beklerdim.
Çinde internet yasakları olduğu için fazla facebook hesabı olan yok
valla 16 milyon çok az :) en az 30 milyon kullanıcı vardır türkiyede
facebook bana göre saçmalık insanın web cam ı var mailli var gmailli var daha ne olsun millet zaman kaybı facebook.
çok saçma aynen boş şey facebook üye oluyorlar oraya saçma sapan resim-videolar ekliyor altada amele amele şeyler yazıyorlar :D
Bence FaceBook Özel Hayat Adına Bişey Bırakmıyor Profilinzdeki Tüm Bilgileri İnsanlarla Paylaşıyor Ve Kimse Bu Bilgilerinin Başkaları Tarafından Görülmesini İstemez Diye Düşünüyorum Sadece İnsanları Karı-Kız Bulmak Gibi Aptal Sebeblerle Çekiyor Ve Türk Toplumu Kesinlikle Bu Türk Şeylere Cok Çabuk Kanıyor</p
İnternetle Amerikaya nazaran daha geç tanışan ve nüfus olarak da daha az olan bir ülke olarak yine de durumumuz fena değil. Aslında fena mı demeliyim git gide internet bağımlısımı oluyoruz?..
Aslında bir kullanıcı olarak beni kaçıncı sıra olduğumuz değilde Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin güvenlik açıkları alakadar eder.Ama kimilerine göre çok yaralı olan Facebook 'un bizlerden neleri alıp götürdüğü ve gerçekten de sosyal bağlarımıza yarar mı yoksa zarar mı getirdiği bir büyük soru işareti.Bunlar benim düşüncem.Paylaşımın için teşekkürler
9. Sıra mı ? Abi köydeki ninelerin bile facebook u var yalan bu araştırma ya..
30 milyon civarı kullanıcı var 3.sıradaydık 5 e düştük
İlginç diyemeyeceğim bizim insanimiz herşeyden uzaklaşmış olduğunu gösteriyor bence bu övünülecek bir durum olmadığını düşünüyorum.
Bizden daha fazla kullanabilirler ama bizim gibi kaptırmıyorlardır kendilerini :)