Facebook'un yazılı olmayan kuralları!

CHIP Online
22-04-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un yazılı olarak açıklanmasa da bilinmesi gereken kurallarından haberiniz var mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... urallari_39903.html

Resimlerle: Facebook, Home ile Android'in içine işliyor!

Facebook'taki en önemli şeylerden bir tanesi de yeni arkadaşlar eklemek ve bağlantılarınızı kuvvetlendirmek. Ancak bu konuda dikkatli olmazsanız örneğin yeni arkadaşlar eklemeniz engellenebilir. Birçok kişi, çok fazla arkadaş eklediği için arkadaş ekleme işlevini artık kullanamıyor. Bunun dışında yapacağınız bazı yanlışlıklar, arkadaşlarınızı farkında olmadan "cezalandırmanıza" da neden olabilir.

Bu nedenle Facebook'un yazılı olmayan bazı kurallarını bilmenizde fayda var.

Yeni başlayanlar için temeller

Facebook'un üst tarafında bulunan Arkadaşlar simgesine tıkladığınızda size gönderilmiş arkadaşlık isteklerinin bir listesini görebilirsiniz. Buradan istekleri onaylamanız veya geri çevirmeniz mümkün. Bir isteği "Şimdi değil" düğmesine tıklayarak reddettiğinizde, isteği gönderen kişi bu konuda bir uyarı almayacaktır.

Facebook'ta herhangi bir kişinin profilindeyken "Arkadaş ekle" düğmesine tıklayarak ona arkadaşlık isteği gönderebilirsiniz. Aynı düğmeye tekrar tıklayıp en alttaki "İsteği iptal et" seçeneğine tıklayarak talebinizi geri çekmeniz de mümkün.

Facebook'ta bir arkadaşınızı arkadaş listenizden kaldırmak için, onun profilini ziyaret edip aynı düğmeye basmanız ve ilgili seçeneğe tıklamanız yeterli. Bu durumda arkadaşınız herhangi bir uyarı almayacaktır, ancak listesinde göz gezdirerek veya üçüncü parti bir araç yoluyla bunu anlayabilir.


Tüm Konu: Facebook'un yazılı olmayan kuralları!

Resimlerle: Facebook, Home ile Android'in içine işliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr