Facebook Virüs ...

mahmutdemir
27-01-2011, 18:18   |  #1  
mahmutdemir avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
497 mesaj

TÜM FACEBOOK KULLANICILARININ DİKKATİNE, PKKLI SOYTARILARA DİKKAT BİLGİSAYARINIZ VE GÜVENLİĞİNİZ TEHLİKEDE,MUTLAKA BAŞINIZA GELİR..

* SON 2 GÜNDÜR FACEBOOK VİRÜSÜ HIZLA YAYILIYOR, SOHBET BÖLÜMÜNDE YAKIN ARKADAŞLARINIZDAN BİLE GELSE --''HAHAHA BAK GÜZEL FOTO''--- MESAJINA VE LİNKİNE SAKIN TIKLAMAYIN,

* BU YAZI İLE VERİLEN LİNK BİLGİSAYARINIZIN TÜM GÜVENLİK ŞİFRE VE BİLGİLERİNİZİ ELE GEÇİRİYOR, ARDINDAN BİLGİSAYAR SİSTEMİNİZ ÇÖKÜYOR VE TÜM VERİLERİNİZ SİLİNİYOR..LÜTFEN DAHA ÇOK ARKADAŞIMIZA ULAŞMASI İÇİN PAYLAŞIN..!!!

Son Düzenleme: mahmutdemir ~ 27 Ocak 2011 18:20
Onuralp Yılmaz
27-01-2011, 18:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
922 mesaj

Bana geldi son anda sıyırdım :D.

Trackmania
28-01-2011, 01:44   |  #3  
Yeni Üye
35 mesaj

banadahabire yazıyorlar :D azdaha tıklıyordm son anda aklıma geldi :D dedm tıklayınca ne çıkacak :D bilmiyorumki mal gibi tıkladım korktum kapdım diyor :D 

ŞAH_PARS07
28-01-2011, 12:22   |  #4  
ŞAH_PARS07 avatarı
Üye
83 mesaj

çevrimdışı olduğumdan virüs gelmiyor.En iyisi çevrimdışı.

miss-.-
28-01-2011, 12:41   |  #5  
Yeni Üye
45 mesaj

Arkadaşlar bi arkadaşım tıkla nolur dedi. bende tıkladım exe gibi bişi çıktı virüs girdi. Microsoft Secuiry Kullanıyorum. Hemen hergün virüs alarmı verio bende temizliyorum. Messengeri de sildim.  nasıl temizlerim acaba bu virüsü. teşekkürler smddn.

123olcan
28-01-2011, 12:52   |  #6  
123olcan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
279 mesaj

Anlamıyorum Virüs nasıl geliyor söylermisiniz Açıklayıcı Bir şekilde....

miss-.-
28-01-2011, 13:01   |  #7  
Yeni Üye
45 mesaj
Alıntı: 123olcan  
Anlamıyorum Virüs nasıl geliyor söylermisiniz Açıklayıcı Bir şekilde....

o linke tıklayınca dosyayı ac veya kaydet dio .exe seklinde.
açtım o dosyayı sonra kapattım virüs tarayıcım olan ; microsoft security essentials
alarm verdi.  sildim hemen, Ertesi gün ise tekrar bi virüs buldu ( aynı virüs )
hergün böyle..

Çağrı KARACIKLAR
28-01-2011, 15:34   |  #8  
Çağrı KARACIKLAR avatarı
Üye
75 mesaj

Akadaşlar işte biraz bilgisayar bilginiz olsaydı tuzağa düşmezdiniz aynı yazı banada geliyor ben ilk geldiği gibi tıkladım nası bir yanıltmaca diye tıkladım facebook un içinde bir programa izin verirmiş gibi bir yer çık tı ama yukarıdan adres çubuğuna baktığımda bu sitenin facebook olmadığını farkettim ayrıca oradaki link e diyelim bastınız hiç bir fotoğraf .exe şeklinde olmaz !!!! bak mesela şuan yine geldi bana bi arkadaştan arkadaşlar unutmayın hiç bir fotoğraf exe şeklinde olmaz diğer türlü ayırt edemiyorsanız bu şekilde edin

Onuralp Yılmaz
28-01-2011, 21:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
922 mesaj

Arkadaşlar, bu virüsün kökten çözümü:

1)Malwarebytes' Anti Malware
2)Emsisoft Anti Malware
3)Ad-Aware
Bu üçüyle taratın, göreceksiniz ki hiçbir sorun kalmayacak.

miss-.-
28-01-2011, 23:36   |  #10  
Yeni Üye
45 mesaj
Alıntı: Çağrı KARACIKLAR  
Akadaşlar işte biraz bilgisayar bilginiz olsaydı tuzağa düşmezdiniz aynı yazı banada geliyor ben ilk geldiği gibi tıkladım nası bir yanıltmaca diye tıkladım facebook un içinde bir programa izin verirmiş gibi bir yer çık tı ama yukarıdan adres çubuğuna baktığımda bu sitenin facebook olmadığını farkettim ayrıca oradaki link e diyelim bastınız hiç bir fotoğraf .exe şeklinde olmaz !!!! bak mesela şuan yine geldi bana bi arkadaştan arkadaşlar unutmayın hiç bir fotoğraf exe şeklinde olmaz diğer türlü ayırt edemiyorsanız bu şekilde
bizde biliyoruz...
ama arkadasım ısrar etti ;)
neyse...

strayker111
28-01-2011, 23:37   |  #11  
Yeni Üye
34 mesaj

Arkadaşlar linke tıkladıktan sonra bir ekran geliyor ve size indirmeniz gereken bir dosya atıyor anında :) yada oradaki butona tıkladınızmı işiniz biter :) Aman dikkat

mancukya
29-01-2011, 00:21   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Rekor gelir elde ettiler bu sene ama Facebook gercekten kullanicilara hic önem vermiyor herhangi oynanmis bir link ile güvenlikleri kolaylikla asiliyor.
Güvenlik oldugunada pek emin degilim ya aslinda.

strayker111
29-01-2011, 00:28   |  #13  
Yeni Üye
34 mesaj
Alıntı: mancukya  
Rekor gelir elde ettiler bu sene ama Facebook gercekten kullanicilara hic önem vermiyor herhangi oynanmis bir link ile güvenlikleri kolaylikla asiliyor.
Güvenlik oldugunada pek emin degilim ya aslinda.
Facebook gerçekten üyeleri ile olan ilgisini azalttı. Bir arada göya facebook sayfalara mesaj atıyor mesajda bir link veriliyor ve açıklamada linki sayfanıza kyoun çalınmasın deniliyor. Halbuki koydunmu linki çalınma ihtimali yükseliyor ve linkin yapımcısı sayfada yönetici oluyor

Facebookun bunlara bir çözüm bulması lazım Beğendim

mancukya
29-01-2011, 00:36   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Alıntı: strayker111  
Facebook gerçekten üyeleri ile olan ilgisini azalttı. Bir arada göya facebook sayfalara mesaj atıyor mesajda bir link veriliyor ve açıklamada linki sayfanıza kyoun çalınmasın deniliyor. Halbuki koydunmu linki çalınma ihtimali yükseliyor ve linkin yapımcısı sayfada yönetici oluyor

Facebookun bunlara bir çözüm bulması lazım Beğendim

Adamlarin umurunda olucak bir durumu yok aslinda yeni planlari Facebook cep (Htc yapiyormus) ve mesaj servislerini facebook üzerinden caistirma ve facebook mail.
Yani güvenlik gizlilik vs vs hic bir zaman umurlarinda olmadi olmayacakta.
 Bunlarin ana makinelerinin hic güvenlik yazilimi yokmu anlamakta zor yada bu güvenlik yazilimi nasil bir sey oda merak konusu

miss-.-
29-01-2011, 17:47   |  #15  
Yeni Üye
45 mesaj

veee Pc'dem temizledi bu virüs (:

mustafa2116
29-01-2011, 23:27   |  #16  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Önemli.....

İndirme prgramı kullanmanız size daha dikkatli bir yapı kazandırabilir. İdman örneğinde olduğu gibi internetteki krulum için gelen dosyanın inişini kontrolüne alıp indirime sokması  sitede site html si yerine exe dosyasının indirilmesi o sitenin size saldırı amacı yürüttüğünü gösterir.

Bu yöntem sadece virüs bulaşmadan önceki durumlar için basit bir önlemdir. Güncel virüsü koruyucu kullanmak yararınıza olacaktır.

Özellikle Microsoftun ürettiği virüs koruyucudan sakınılması gerek. Sistem zaten güvenlik duvarıyla korunuyor  onlar  her bulduğu deli tıkıyor bu yapılan virüs koruyucu neyi tıkıyor siz düşünün ???

Trackmania
30-01-2011, 16:00   |  #17  
Yeni Üye
35 mesaj

Bir yere kopyalamış kendini bi arkadaşım başka bir forumda vermişti linki konunun inkini bulursam veririm..ama bu virüs olup olmadığını tam olarak bilmiyorujm.

fox tanıtım
26-07-2011, 18:43   |  #18  
Taze Üye
17 mesaj

facebook virüsü hala gündemde. Dün benim bilgisayarıma bulaştı. Ayrıntılı bilgi için siteyi ziyaret edin. facebookvirusu.blogspot.com

osangu
23-11-2013, 05:04   |  #19  
Taze Üye
19 mesaj

http://kutahyatamircisi.com/guve ... er-nasil-temizlenir bu linkte çok güzel şekilde açıklama yapılmıştır arkadaşlar  virüs temizlemek için