Facebook Zaman Tüneli herkese açılıyor!

CHIP Online
15-12-2011, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un Eylül'de tanıttığı Zaman Tüneli işlevi nihayet yayında! İşte yapmanız gerekenler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... aciliyor_30895.html


Resimlerle: İşte Facebook'un dev veri merkezi!

Facebook'un geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiği geleneksel f8 geliştirici konferansında Mark Zuckerberg tarafından duyurulan ve öncelikle sadece geliştiricilere açılan "zaman tüneli" uygulaması, bugünden (15 Aralık 2011) itibaren tüm Facebook kullanıcılarına açıldı. Zaman tünelinin kullanıma açılması, Facebook mühendislerinden Paul McDonald'ın Facebook'un blog sayfasında yayımlanan mesajıyla duyuruldu.

Mevcut profil sayfasının yerine geçecek olan zaman tüneli, kullanıcılara; hayatlarının en önemli anlarını, en sevdikleri fotoğrafları, önemli haberleri ve dinlemekte oldukları şarkılardan izledikleri filmlere kadar sosyal uygulamalar üzerinden gerçekleştirdikleri her türlü etkinliği tek bir sayfada derleme imkanı veriyor.  Öte yandan zaman tüneli sayfasının tasarımının üst bölümünde kullanıcıların kendilerini ifade eden, diledikleri bir kapak fotoğrafının yer alacağı bir alan bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri görsele yer vererek bir albüm kapağı gibi kendi zaman tünellerinin kapağını oluşturabiliyor.

7 günlük gözden geçirme süresi

Bugünden itibaren dileyen Facebook kullanıcıları mevcut profil sayfalarından zaman tüneline geçiş yapabiliyor. Geçiş yapan kullanıcıların zaman tüneli sayfaları, geçiş yaptıkları ilk yedi gün boyunca paylaşımlarını gözden geçirebilmeleri için sadece kendileri tarafından görülebiliyor. Yedi gün sonunda yeni zaman tüneli sayfaları otomatik olarak paylaşıma açılıyor.

Yedi günlük süreyi beklemek istemeyen kullanıcılar ise zaman tünellerini hemen paylaşıma açabiliyor. Zaman tünelinin başkaları tarafından nasıl göründüğünü görmek için ise zaman tünelinin üstünde yer alan çark simgesine bağlı menüdeki "Başkasının Gözünden Gör" seçeneğini seçmek yeterli oluyor.

Tüm konu: Facebook Zaman Tüneli herkese açılıyor!

İzleyin: İşte Facebook'un yeni "zaman tüneli"!

Resimlerle: İşte Facebook'un dev veri merkezi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Facebook'ta Zaman Tüneli özelliğini kullanmayı düşünüyor musunuz?