krekumar sormuş:
Ebay dan 16gb a-data marka usb bellek aldım. Ancak ürün sahte çıktı. Ebay da usb bellekleri test etmek için bir yöntem var. Bu yöntemde bellek içine bir resim atıyorsunuz ve bir program sayesinde bir döngü oluşturarak resmin belleğe devamlı kopyalanmasını sağlıyorsunuz. Bu şekilde belleğe kapasitesi kadar resmi kopyalanmışmı diye kontrol ediyorsunuz. Güvenilir bir twinmos marka 512MB bellek için testi yaptım. Sorun çıkmadı. Ancak fake memory olan bellekte denedim sorun çıktı. 5,67 MB resmi 760 kez kopyaladıktan sonra bellek sorun çıkardı. Bu durumda belleğin gerçek kapasitesi yaklaşık 4,3 GB demektir. Şimdi belleği usb ye taktığımda kapasitesi 8GB olarak gözüküyor ama bellek biçimlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye soruyor. Evet diyorum fakat bir süre sonra bellek biçimlendirilemedi diyor. Bu durumda belleğim sağlam olan bölümünü biçimlendirerek kullanacağımız bir yöntem yokmudur. Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Pentium III / Gigabyte 6VX7-4X 667Mhz işlemci , 1150Mb ram 15GB VE 80GB HDD mevcut
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)