FAKS GÜVENLİĞİ HAKKINDA

HPQ-User
23-01-2008, 08:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

HÜSEYİN sormuş:
SAYIN YETKİLİLER!

BENİM SİZLERE BİR SORUM OLACAK.

BEN ÇOK FAZLA FAKS VE E-MAİL GÖNDERİYORUM. E-MAİLLERİMİ ŞİFRE İLE KORUYABİLİYORUM. FAKAT FAKSLARIMDA AYNI ŞEY SÖZKONUSU DEĞİL. BİLGİSAYARIMDA MİCROSOFT FAKS KONSOLU YAZILIMI OLMASINA RAĞMEN BİR TÜRLÜ FAKSLARIMI GÜVENLİK ALTINA ALAMADIM. IPSEC İLKESİ KULLANIYORUM. FAKAT IPSEC İLKESİNDE KULLANILAN 3DES VE DES ALGORİTMALARINI FAKS GÖNDERDİĞİM KARŞI TARAFTA BİLGİSAYAR DEĞİL DE DİREKT OLARAK FAKS MAKİNASI OLDUĞU İÇİN DOĞAL OLARAK BİLGİSAYARIMDAN GELEN BU 3DES VE DES ALGORİTMALI FAKSLARIMI KARŞI TARAFTAKİ FAKS MAKİNASI ÇÖZEMİYOR.

E-MAİLLERİM GÜVENLİ. 128 BİT SERTİFİKALI VE PAROLA DOĞRULAMALI OLDUĞU İÇİN SORUN YOK.

FAKAT FAKSLARIM BÖYLE DEĞİL.

BEN FAKSLARIMI SADECE BENİM VE GÖNDERMİŞ OLDUĞUM KARŞIMDAKİ KİŞİNİN OKUMASINI BAŞKALARININ OKUYAMAMASINI, BAŞKALARININ DA ELİNE GEÇMEMESİNİ İSTİYORUM. ZATEN BU ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNE GİRER. AMA GÜNÜMÜZDE BAŞKASININ ÖZEL HAYATINA GİRMEYEN Mİ KALDI. TOPLUMCA ÇOK YOZLAŞTIK...

ACABA BEN FAKSLARIMIN GÜVENLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRM. NASIL GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE FAKS GÖNDEREBİLİRİM? LÜTFEN BENİ BU KONUDA BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ?

CEVABINIZI RİCA EDER, ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.

HÜSEYİN ÖZGÜN

E-MAİL: huseyin_ozgun_1977@inMail24.com
huseyinozgun2008@inMail24.com

tel: 05556826858

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
CELERON1100 İŞLETİM SİSTEMİ VE 56 K FAX7MODEM. 20 GB HARDDİSK 256 RAM.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Koray Kocaman
23-01-2008, 22:18   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

Hüseyin Bey,

İlk olarak sze söylemek istediğim bir şey var; güvenlik ve gizlilik için bu kadar önem veriyorsunuz ama mesajınızın sonunda cep numaranızı paylaşmışşınız.Bu bir sorun değil ama sanal alemde farklı kullanıcıların eline geçmesi ile tarafınıza bazı uygulamalar olabilir.Kredi kartı,Cep Numarası,Şifreler gibi bilgilerin her ne şekilde olursa olsun sizde saklı kalmasını öneririm.Diyeceksiniz ki ama burası "CHIP Online" tabiki burda bu tarz işlemlere yer vermiyoruz ki, zaten forum kurallarında buna yer verilmiştir.Gelecek cevaplara göre üyemize Özel mesaj sistemi üzerinden cep numaranızın paylaşımını yapmanız daha doğru gibi geliyor bana.Beni yanlış anlamanızı istemem sadece dikkatimi çektiği için ufak bir parantez açtım.Emin değil

Gelelim Konumuza,

E-mail ile uyguladığınız şifreleme(Kripto) sistemini çalıştırmanız normal, yani bazı şirketler bunu günümüzde kullanmakta.FAKS için size söylüyebileceğim şunlar;

Şifreli DATA'yı karşı tarafa gönderdiğinizde aynı cihazdan karşıdada olması lazım yani iki makineninde aynı olması lazım veya,

Günümüz teknolojisinde halen yeri olan bazı SAVUNMA SANAYİ kuruluşlarından faydalanabilirsiniz.Bu konuda www.aselsan.com.tr adresinden faydalanabilirsiniz.