GURU sormuş:
ekran kartımın fan sesinden çok şikayeçiym üerindeki fan kendi orjinal fanı. Programında fan hızı ayarı mevcut degişiklik yaptığımda fan hızında herhangi bi değişiklik farkedemedim. Ekran kartı ayarlarından overclock yapabiliyorum sıcaklık degerlerini gorebiliyorum. en yüksek 57 dereceye cikarabildim çok fazla 3b uygulamalarla işim olmadığı için. Test amacıyla oc yapıp crysis kurdum goruntulemekte zoralanacagı seviyeye kadar ozellikleri açtım ve 2 saatin sonunda 83 dereceye kadar yükseldi. Fanın sesinin problemini çözebilmek için aldığım mavi bilgisayardaki gorevli
nibitor diye bi program onerdi onunla istedigim ayari yapabilicegimi soyledi. Lakin kullandım ve 2B uygulamalarda fan hızını %50 ye ve frekanslarıda standardının %30 u kadar asagiya cektim. Sonuç: hakkaten carpan hizi masa ustu uygulamalarda dusuyor 3b ye gecince yukseliyor malesef fan beni hic tınlamıyor :( fanın baglantilarinda 3 kablo var ve hizini okuyabiliyorum hic degismiyor.
Soruma gelince:
Bufanı yavaslatabilmem icin bi cozumum var mi ?
Bu fanin ses problemi icin nasil bi cozum yolu aramaliyim? (fani degistirmeliysem tavsiyenizi almak isterim)
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Palit N73PV anakart üzerinde dual core 2 E2180 işlemci, msi 8600gts hd - oc 256 mb ekran kartı 2x1GB 667 mhz ram kingston
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0