İşlemci fanını çıkarması için yanımda bulunan arkadaşa 90 Derece kadar vidayı çevirmesini söyledim.Fakat dikkatli arkadaşım 90'ı 4'le çarpıp 360'ı bulunca fanın vidaları zarar gördüğünden fan tam olarak oturmuyor.Doğal olarakda işlemciyi stabil olarak soğutamıyor.Bende yeni bir fan almaya karar verdim.Fakat almışken stok almayayım dedim kendimce.65 TL'ye kadar Fan+Termal Macun+Macun temizleyiciye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.Core2Duo destekli olacak.Anakartım EP43-DS3L.Şimdiden teşekkürler.<
Fan Seçimi
size örnek çok işiniz warbilgisayarda wede bilgisayar fırından bi farkı kalmamış dayanıklımı fan alırdınız yoksa dayanıksızmı bunu bilemeyen slk tır
size örnek çok işiniz warbilgisayarda wede bilgisayar fırından bi farkı kalmamış dayanıklımı fan alırdınız yoksa dayanıksızmı bunu bilemeyen slk tıYazım ile sizin cevabınızı karşılaştırınca birşey anlayamadım.F/P oranı iyi anakartıma uyacak büyüklükte bir fan arıyorum ve bunuda burdaki tecrübeli arkaşdaşlara danıştım.Overclocker değilim arada yapsamda 3,0 Ghz'lik işlemcimi 3,4 Ghz e çıkardım.Stock fanda bu ihtiyacımı karşıladı.
Macun temizleme kitine boşuna para vermeyin saf alkol ve bir miktar pamuk işinizi görecektir.
Kasam Gigabyte ISOLO
Anakartım EP-43 DS3L anakartın bakır soğutmasıyla çakışmasından korkuyorum.Problem olur mu?
Yok onunla çakışmaz. Mühim olan kasaya sığıp sığmayacağı, eğer Vendetta 2'den bahsediyorsanız.
O zaman Vandetta'yı alıyorum.Yardımlarınız için teşekkürler.Birde Kasanın arkasında 12 Cm'lik bir fan var.Genelde standart olarak konan.Bu devasa fan onun önüne geçince hava silkülasyonu etkilenmez mi?
Etkilenmez, hatta daha güzel olur. İşlemciden gelen sıcak hava direkt olarak arka fandan dışarı atılır. Siz fanı remlere bakacak şekilde takın. Öylesi çok daha uygundur. Tabi fan dönerken ne tarafa hava üflediğine dikkat edin. Yönünü değiştirmeniz gerekebilir.