p4 2.6 , GA-8S648 , 512 ram.... sorunum şöyle ki; cpu fanı cok ses yapıyo, su anda kullandıgım fan 5. degisiklikten sonraki fan. 4 gundur kullanıyorum. bu da asırı ses yapmaya basladı.(intelin standart fanını kullanıyorum). bil ilk acıldıgında cok fazla ses oluyo. 10 dkk icinde duzeliyo(bazen duzelmedigi de oluyo).. acaba sorun nerden kaynaklanıyodur??
fanlar
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.anakartının fan kontrol sisteminden ....
turan abicim biraz acarmısın konuyu..
cpu fanından sesgeldiğine eminmisin çünkü butür durumlarda powersuply'ın fanındanda sesgeliyor olabilir.
Anakartların üzerinde ISI kontrol sistemleri vardır ve her parçanın bir çalışma sıcaklığı. Fakat bazı kısımların özellikle fanlarında performanslarını koruması için belli bir çalışma sıcaklığına ihtiyaç duyar. Bu onlara daha performanslı bir çalışma sistemi verir.
Fanın yeni ise.
Anakart açılınca tüm fanların tam güç çalışır. Bu süreç anakartına aittir.
Fanın eski ise.
Fan kirlenmiş olabilir.
Fanın anakart üzerinden beslenmiyor ise.
Fanın tutamaçlarından birisinde sorun oluşmuştur. Buda dönüş eksenini bozar ekseni yakalayana kadar baya ses olur.
Ses Durumu
Aşırı uğultu - Fanın dönüş hızının 3500 den yukarı olduğunda çıkar
Aşırı vurultu - Fanın ekseni bozulmuş olabilir veya bir temas sorunudur
Kasada titreme ve ses- Fanın tam oturmamıştır.
Başarılar
cok saol turan bey de su anakart ayarını nasıl deistirebilirim.. deilse kafayı yicem.. bide fanın ekseni zaman gectikce bozulurmu... butun fanlar bole..(5 fan deistirdim)
yok mu bana yardım edecek