arkadaşlar ben kasama yeni fan takacağım şimdi 1 tane fan var 1 tane de öne takmayı düşünüyorum 1 tane de yana veya üste nereye olmalı sizce. ve bir de bu fanların hepsi havayı dışarıya mı üflemeli yoksa 1 tanesi içeriye hava mı üflesin içeriye üfleyecekse hangisinin üflemesi daha iyi olur?
yardım ederseniz sevinirim
fanların yeri
peki kaçlık fan olmalı sizce?
12 Lik fanlar kullanırsanız daha iyi bir sogutma saglarsınız kanatlarının boyutlarından dolayı ancak kasanızda 12 lik takma yeri varsa takabilirsiniz yoksa 8 lik takmak zorundasınız.
yazın kasama modifiye yapmayı düşünüyorum o yüzden yerleri kendim açacağım peki yan kapağa hiç takmayıp üste taksam bir bir tane o nasıl bir hava akımı sağlamalı?tabi önde de olacak
İçeri taze hava üflesin oda.
Benim pcde 12cm fan takılacak yer yoktu.O yüzden yan kapağa çift taraflı bantla monte ettim.Ekran kartıma baya bi serinlik getirdi.Windows ortamında çalışırken 39C yi geçmiyor.
GPU:53
temp1:42
Temp2:41
Temp3:23
Core0:39
core1:39
sizce sıcaklıklar nasıl boşta iken
Kendinizce bir akım düşünün ki bu işlemci ısısını ram haarddisklere getirmemek için önden girmeli yani öndeki fan içeri üflemeli. İşlemciye soğuk hava sağlamak için yandaki fanda içeri üflemeli. Geriye arka ve üst kaldı. İşlemci ısısını diğer donanımlara yaklaştırmadan bir önce atmak için arkaya takılacak fan dışarı üflemeli. Son olarak üst kaldı. Bildiğiniz gibi ısınan hava yükselir gerçeğiden istikametle üsteki fanda mutlaka dışarı üflemeli. Yani hava ön ve yanda girecek arka ve üstten çıkacak. Boyut konusunda büyük fan düşük devir ses konusunda avantaj sağlar. Bu nedenle olabildiğince büyük fan kullanmanızı öneririm.