farem çalışmıyor

HPQ-User
22-12-2008, 17:17   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

gencgazi sormuş:
2006 yılında almış olduğum pro2000 marka bilgisayarımın ana kartı arıza yaptığı için servisi anakartı değiştirerek MSI ana kartı takdı eve getirdiğimde herşey normal ancak fare çalışmadı. ben fareyi çıkartıp tekrar takdım (Bu arada farede pro2000 optik) çalıştı. yaklaşık olarak bir ay oldu bilgisayarımı her açtığımda fare çalışmıyor ben farenin takılı olduğu ps/2 portundan çıkartıp tekrar takdığımda çalışıyor. bilgisayarımı her çalıştırmamda fareyi çıkartıp tekrar takmaktan usandım.servise tekrar götüreceğim bu konu için ama götürmedende kendim halledebilirmiyim. unutmadan ben servisten sonra kendimde format attım yine aynı durum şimdiden vereceğiniz değerli bilgileriniz için Çokteşekkür ederim. Cengiz.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
2006 da alınmış olan PRO2000 madel AMD işlemci Monitör hariç tüm donanımlar pro2000 dir.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

StyLa
23-12-2008, 04:19   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Bence BIOS'la ilgili bir sorun gibi gözüküyor. Anakart degistikten sonra BIOS Update yapilmadiysa ondan kaynaklanabilir.

Siz Bios ayarlarini orjinal haline getirmeyi deneyin sorun düzelmezse servise götürün.

Bilgisayari acin siyah ekrandayken sürekli F2, F10 veya Del tusuna basin. Mavi veya Gri renkte Bios ekrani acilacak. Hic bir ayari degistirmeyip F9 tusuna basin ve Evet diyin sonra F10 tusuna basip kaydedip cikin..

Windows acilacak, bakalim fare calisacak mi...