farklı iki ağı birlikte çalıştırmak

ozay
18-05-2009, 17:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhabalar,
vista enterprise yüklü masaüstü bilgisayarımda ethernet kartı ve wireless adaptörü mevcuttur. ethernetten bir ağa bağlıyken wireless adaptörümlede farklı bir ağa bağlanıyorum. bunların ikisini aynı anda çalıştırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim ? kullandığım bazı programlar sadece ethernet üzerindne çalışıyor o yüzden ikisinin birden çalışmasına ihtiyacım var.

OnlyMann
18-05-2009, 17:23   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle iki ağında ip bloklarının farklı olması gerekir. aynı bloktan ip alamazlar aldıklarında loop (döngü) oluşur ve network çakılabilir. onun için farklı ip blokları tanıtılmalı o kadar. zaten iplerine göre istekte bulunacağınız için gerekli yönlendirmeleri makina yapacaktır. örneğin bir ağınız 192.168.1.0 olsun diğeri de 192.168.10.0 olsun siz hangi networke (ağa) ait istekte bulunmuşsanız sizi o ağa yönlendirecektir.

ozay
18-05-2009, 17:46   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

ağın biri 10 lu ip diğeri 192 li ip alıyor fakat ikisi aynı anda çalışmıyor. ikisi aktifken sadece wireless olan çalışıyor. ethernet çalışmıyor. ikisinin kullandığı dns ler bile farklı. ikisi arasında köprü kurup ip route yapmayı denedim, neticede çalışmadı. bunları bi switch üzerinde birleştirip bilgisayarda tek ethernet üzerinden iki ağı çalıştırması ip route ile kolay. ama iki farklı bağlantıyı aynı anda nedense çalıştıramadım.