fayans temizliği ,

zrgnlr04
06-05-2009, 22:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
977 mesaj

15X15 beyaz ve üstümdeki teras katdan sızan kanserojen zift(hangi akla hizmet sürülürse ve de ne işe yaradığını hala anlayamadığım)+ kireç +...vb ile iyicene kirlenmiş durumda ki banyo duvar fayansımı nasıl temizleyebilirim?hangi madde çıkarır ?nette bir yerde okudum,bulaşık makinası parlatıcısını bir süngere koy sil ,sonrada bol suyla durula diyordu.Tabii daha hiç denemedim.

Son Düzenleme: zrgnlr04 ~ 07 Mayıs 2009 08:02
man on the moon
06-05-2009, 23:03   |  #2  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

zift gaz yağı ile temizlenir ama nasıl bulacaksın bilmiyorum?

Banned
06-05-2009, 23:16   |  #3  
Banlandı
303 mesaj

arkadasım zifti ya kaynar su dökerek iyice yumusatıp gazla temizleyeceksin yada kirecleri kazıdıktan sonra bi boyacıya git pasta al onunla temizle.

H@ckerCesur
07-05-2009, 17:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

al bir kireç sökücü dök duvarlara sonra da tel saçakla iyice sil. Üzerine de sıcak su ve sabunla yap çıkar.

çıkmasa bile tertemiz olur.

MBTGROUP
07-05-2009, 18:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

Üstüne vazelin sürüp bir saat bekletmek sonra da lekeyi her eczaneden rahatlıkla bulabileceğiniz eterle silmeniz gerekmektedir.Zift çıkınca sıra kireç sökücüye geliyor tabi bunda kesinlikle eldiven kullanmalısınız.Yağ çözücülerde işinizi görür.Temizleme işlemlerini fırçayla yapın.En son temizleme bittikten sonrada derz sürmelisiniz,fayans araları ancak böyle beyaz olur.Derz nalburlarda var.(Beyazı olcak)Azıcık suyla (badana boyasın yapar kıvamında biraz koyu)karıştırıp tüm fayanslara sürmelisiniz.Kuruyuncada (ertesi gün kurur)sileceksiniz.Yepyeni olurlar.

zrgnlr04
07-05-2009, 19:15   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
977 mesaj
pcword
Üstüne vazelin sürüp bir saat bekletmek sonra da lekeyi her eczaneden rahatlıkla bulabileceğiniz eterle silmeniz gerekmektedir.Zift çıkınca sıra kireç sökücüye geliyor tabi bunda kesinlikle eldiven kullanmalısınız.Yağ çözücülerde işinizi görür.Temizleme işlemlerini fırçayla yapın.En son temizleme bittikten sonrada derz sürmelisiniz,fayans araları ancak böyle beyaz olur.Derz nalburlarda var.(Beyazı olcak)Azıcık suyla (badana boyasın yapar kıvamında biraz koyu)karıştırıp tüm fayanslara sürmelisiniz.Kuruyuncada (ertesi gün kurur)sileceksiniz.Yepyeni olurlar.
çok tşkr.ederim,deneyeceğim.Yağ çözüçüyü anlamadım?şu elle bulaşık yıkamada kullanılan pril,lüx,...gibi olanlar mı?kastettiğiniz.Derz olayını biliyorum,hazır satılıyor zaten.Sünger ile cıvık  olarak sürülüp,daha sonra temizliği yapılıyor.Fayans araları bu şekilde dolmuş oluyor.Hatta kirlenmiş eski derzlere de aynı yöntem uygulanabiliyor.Eteri biliyorum da bu işe yaradığı ilginç.İnsanın hergün büyük vaktini geçirdiği mekanın bu şekilde kötü gözükmesi canını sıkıyor.Görüş bildiren diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

Son Düzenleme: zrgnlr04 ~ 07 Mayıs 2009 19:31
MBTGROUP
07-05-2009, 19:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

Yağ çözücü ayrı bir ürün.Marketlerde var.