Fiber İnternett kullanmak için Hangi Modem Lazım

malkoc
18-08-2009, 12:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
159 mesaj

S.a Ben madur bir telekom Adsl kullanıcısıyım.Tellcom'un yeni Fiber net'ine geçmeyi düşünüyorum.10Mbps limitsiz 49 TL.Ancak modemi firma veriyor, kampanya gereği.Bende düşündümki, elimdeki Adsl modemi değerlendirebilirmiyim.Değerlendiremiyorsam yinede adam akıllı ileriye dönük modem almak istiyorum (Fiber optik girişli modem) yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Son Düzenleme: malkoc ~ 18 Ağustos 2009 16:27
malkoc
19-08-2009, 10:39   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj

Kimsenin bir bilgisi yok vaybe...

asesbaşı
19-08-2009, 11:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Şimdi Dostum Ben Türktelekomun 8mbps hızını desteklediğini biliyorum 10mbps ilk şimdi okudum duydum senin yazında hem 10mbps alıcanda bunu Türktelekoma sordun mu şayet böle bi hız verebiliyorlar ise önce bunu öğren fiber teknolojisini  büyük firmalar kullanıyordu sanırsam sen ev kullanıcısıysan buna gerek yok bence

malkoc
19-08-2009, 12:30   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj

Yazımda belirttiğim gibi türktelekon değil (Tellcom) ile telekomu karıştırmayalım arkadaşlar.Ayrıca telekom 8Mbps limitsiz diyor ama 15Gb aştığın vakit 512Kbsn ye düşürüyor hızını.Ama tellcomda yok böyle birşey.İstediğin kadar download et.telekom 45 veya 49 TL olması lazım limitsiz deyip 512 Kbsn düşürdüğü tarife.Tellcomda ise Fiber optik kablo ile 10Mbps  tarife 49 TL limitsiz indir indirebildiğin kadar.Hemde sana kablo yayım veriyor tv de izliyebiliorsun ücretsiz olarak.

Son Düzenleme: malkoc ~ 19 Ağustos 2009 12:36
OnlyMann
19-08-2009, 12:46   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle direkt modemde fiber sonlandırılmaz bunun için özel bir sonlandırma cihazı gerekir. eğer bu amaca yönelik özel bir cihaz mevcut değilse tabi.  bunun için özel sonlandırma cihazı verilir bunun da ayrıca ödemesi istenebilir.  bu arada modeme de gerek kalmayabilir. sonlandırma cihazı çoğunlukla fiber sonlandırma switchi olabilir switchten de kendi switchinize veya makinanıza bakır kablo ile bağlanabilirsiniz. size verilen switchin tv out vs özellikleri olabilir.

Ayrıca bu firmalar henüz yaygınlaşma sürecinde olduğu için başlangıçta cazip olacak şekilde tarifeler koyabilirler. daha sonra ki aşamada ücret tarifesi değişebilir. yine tarife de tt de olduğu gibi üyelik süresini de sözleşme ile uzun tutabilirler.

malkoc
19-08-2009, 14:07   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj
Alıntı: OnlyMann  
öncelikle direkt modemde fiber sonlandırılmaz bunun için özel bir sonlandırma cihazı gerekir. eğer bu amaca yönelik özel bir cihaz mevcut değilse tabi.  bunun için özel sonlandırma cihazı verilir bunun da ayrıca ödemesi istenebilir.  bu arada modeme de gerek kalmayabilir. sonlandırma cihazı çoğunlukla fiber sonlandırma switchi olabilir switchten de kendi switchinize veya makinanıza bakır kablo ile bağlanabilirsiniz. size verilen switchin tv out vs özellikleri olabilir.

Ayrıca bu firmalar henüz yaygınlaşma sürecinde olduğu için başlangıçta cazip olacak şekilde tarifeler koyabilirler. daha sonra ki aşamada ücret tarifesi değişebilir. yine tarife de tt de olduğu gibi üyelik süresini de sözleşme ile uzun tutabilirler.

Dostum açıklaman ve ilgin için teşekkürler.Ama istediğim aradığım cevap bu değildi.Süperonline quicnet 1 yıllık abonelik taahhütüyle kuruluma ve modeme para almadan aylık 49 tl karşılığında fiber net sahibi yapıyor.Sözleşme sonunda modemi istersen 150TL+kdv.Modemin sende kalmasını istersen sana yine 150+kdv TL fatura ediyor.Benim yapmak istediğim kendime modem alıp göbeğimi telcoma 1-2 sene bağlamamak.Elimdeki modem fiber için kullanılırmı kullanılmazmı bunu öğrenmek istedim.

OnlyMann
19-08-2009, 14:10   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

elinizde halen kullandığınız adsl modem bu amaçla kullanılamaz nedeni bu modemin fiber sonlandırma özelliği yoktur. dediğim gibi fiber sonlandırma işleminin nasıl yapılacağı önemli eğer ek bir cihazla fiber sonlandırılacaksa modemi router (yönlendirici) olarak kullanabilirsiniz. bence sormalısınız fiberi nasıl sonlandırcakalarını.

şafak89
12-12-2009, 01:19   |  #8  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

eğer bulunduğunuz yerde quicknet varsa kampanyası var modem aktivasyon ve kurulum beleş ;)

spiner67
30-12-2009, 00:09   |  #9  
Yeni Üye
29 mesaj

netmaster kablolu ve kablosuz modemleri var. kablolu:80tl kablosuz:180tl

şafak89
30-12-2009, 01:22   |  #10  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

merak etmeyin şirket beleş pirelli modem veriyo zaten gelmişse alın gitsin ;)