FIFA 14'ten ne beklemeliyiz?

CHIP Online
10-06-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

FIFA 14'ü sevecek miyiz? Yoksa nefret mi edeceğiz? Baştan aşağı değişen FIFA 14'ü ele alıyoruz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fif ... emeliyiz_40843.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi oyunları

FIFA serisinin son oyunu FIFA 14, özellikle yeni top mekanikleri ve oyuncu ivmesinin oyuna etkisi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, bu özellikler oyuna nasıl etkide bulunacak? Oyun ne kadar iyi? FIFA 13'e aşina olan oyuncuları ne gibi farklılıklar bekliyor? Bu yazımızda oyun mekaniklerindeki farklılıkları ve bunların oynanabilirliğe etkilerini ele alacağız.


Oyunun karşısına geçenlerin fark edeceği ilk şey, oyuncuların hareket etme ve yön değiştirmelerindeki farklılık olacak. Hatta ilk birkaç maçınızda oyuncuların sakar hareket ettiğini, kontrol etmenin çok zor olduğunu bile düşünebilirsiniz. Serinin geçen oyunundaki savunma değişikliklerine alışmakta zorluk çeken oyuncuların aşması gereken yeni bir engel daha olacak. Oyuncuların bu değişiklikler konusunda ikiye bölüneceğine eminiz: Kimileri bunların oyunun ihtiyaç duyduğu yenilikler olduğunu söylerken kimileri de şiddetle eleştirecek. Oyunu sonunda deneme şansı bulduğunuzda ne karar vereceğinizi bilemeyiz ama oynama biçimimizin tamamen değişeceğine şimdiden emin olabilirsiniz.


Dikkat etmeniz gereken nokta şu: FIFA 13, genel olarak iyi bir oyun olsa da ciddi oynanabilirlik sorunlarına sahipti. Bu sorunları gidermek için EA Sports'un çok cesur adımlar atması gerekiyordu. Bu adımların atıldığına emin olabilirsiniz.


Oyuna eklenen yeni top saklama ve ivme mekanikleri, oynanabilirliğe eksikliği hissedilen bir çeşitlilik katmış. Bu da eski oyunlara alışmış olan oyuncuları biraz afallatacak bazı değişikliklere yol açmış. Ama bu değişikliklerin hepsini olumlu bulduğumuzu belirtmemiz gerekiyor. Oyuncuların hızları, adam adama top mücadelesini o kadar etkiliyor ki tamamen farklı bir oynayış tarzı geliştirmek zorunda kalıyorsunuz.


Tüm Konu: FIFA 14'ten ne beklemeliyiz?

Resimlerle: 2013'ün en iyi oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr