Evet arkadaşlar Fifa ve Pes futbol oyunlarında gördüğünüz eksiklikler ve her yeni oyunda geliştirilmesi gereken detayları bu konuda tartışalım.Lütfen herkes yorum yapsın belki azda olsa bi etki yaratabiliriz
FİFA ve PES'de nelerin değişmesini isterdiniz???
adam gibi bi oyun yapsınlar tek isteğim bu.
yenilik olarak;
oynanabilirlik düzeltilsin
grafik insana benzesin robota değil
kaleyi duvar gibi değil file gibi olsun
taraftarlar sahaya fln girsinler :D:D:D(ciiddiyim)
hakemi dovme olsun muhaha:D (harbiden)
gol sevinçlerini kendimiz seçelim hareket fln cekelim mhuahah:D(ciddi diilim:D)
adam gibi bi oyun yapsınlar tek isteğim bu.
yenilik olarak;
4.5.6. isteğin süper aynen katılıyorum.:)
adam gibi bi oyun yapsınlar tek isteğim bu.hatta oraya recep ivedik fln koysunlar xD
yenilik olarak;
Oyunda etkili olmuyor ama seyirciler benim sinirimi bozuyor.Özellikle pes 2009 da çok sinir oluyorum.Seyircileri daha gerçekci yapabilirler.Pes 2009da yine oyuncuların topla birlikte hızlı koşmalarını begenmiyorum.Yine pes 2009 da pas verdikten hemen sonra pası veren oyuncuya kayıldıgında hakem faul çalmıyordu bunu düzeltmişlerdir umarım 2010 da.Aynı pes 2009' da free kick kullandıktan sonra topun geri gelmesine ragmen free kick' i kullanan oyuncu hareket etmiyordu bir müddet bununda düzeltilmesini umuyorum 2010 da.
Hep pes'den örnek veriyorum cunku fifa 2009 u çok az oynadım bu sene.Grafiklere gelirsek benim şikayetci oldugum bir konu yok.Dahada geliştirilebilir tabi ki memnun oluruz.Aklıma geldikçe güncellerim artık bu mesajımı :=)
Arkadaşlar oyunlarda(özelliklede futbol) oyunu güzel göstern en önemli şey bence kamera açılarıdır pes ve fifada kamera maç boyunca aynı hiç artistik kamera açısı yok bence fifanın en başarılı oyunu fifa worldcup 2002 aşağıdaki youtube videosunu izleyin demek istediğimi anlayacaksınız oyunda kamera açıları çok hoş mesela kaleci vuruşu kullanıldıktan sonra kameranın şöyle 90 derece yana dönmesi insanı mest ediyor hele corner atışınına bayılıyorum kamera futbolcudan yavaş yavaş yükselmesi(ama korner bu videoda yok:)
http://www.youtube.com/watch?v=tzn63c1goSo
pesde uzaktan şutlara bir çözüm bulunsun.Ben ara pas da bir sorun göremedim pes 2009'da.Bir kaç kişiden daha duymuştum.Ara pas atarken radardan çok yararlanıyorum.Gayet dengeli olmuş bana göre.Atıcagın zamanı iyi ayarlamak gerekiyor.
savunmanın yaptığı salakça hatalar azaltılsın
şu ara pası artık bir işe yarasın. forvettekiler mal mal beklemesinler.
Seyirciler daha güzek olabilir özellikle pes'de.
Hakemler dünyaca tanınmış hakemler olabilir.
Kaleci eldivenleri daha güzel yapılmalı(pestekiler çok kotu hepsı beyaz ve inşaat eldiveni gibi?
gercekten eldivenlere değinmen spr olmuş ne ole cabut gibi.
ayakkabılarda az aslında en az 25-30 ayakkabı olmalı
Nba oyunlarında ayakkabı çeşidi çok fazla oluyor ama futbola gelince genelde çok az krampon çeşidi var.Hatta bazıları şekil olarak aynı sadece rengi değişiyor.Gerçi ben player edit ile fazla ugraşmıyorum ama olsun.Pes 2010 dan bir beklentimde menajer mode da menünün daha güzel olması.
ezik oyunlar. fazla cesit olsa futbolda.
Fifa 2006 World Cup, en iyi futbol oyunlarının sonuncusudur. Ben hiçbir futbol oyununda öyle faso görmedim. Grafikleride 2006 model olmasına rağmen şimdikileri zorlar. O oyunu yapan kadroyu tekrar topralatcan "Hadi bakem hacılar, Fifa 2010 yapıyoz." dicen, bakın ne müthiş oyun olur o zaman.
öncelikle gerçeklik artırılmalı.sonra arkadasların dediği gibi oyuncular robot gibi olmamalı.uzaktan şutlar daha da gerçekçi olmalı.ayrca stadyumdaki insanlar biraz daha gerçekçi olursa çok daha güzel olur.