Fiji: Vista'ya yeni Media Center

CHIP Online
12-08-2008, 20:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Vista Media Center'ın "Fiji" kod adı altında güncelleneceği doğrulandı. İşte yeni Media Center...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fiji ... ia-Center_8198.html

Microsoft ilk kez resmi olarak Fiji projesi hakkında konuştu. Microsoft uzmanı Mary-Jo Foley weblog'unda Windows Media Center ürün yöneticisi Ben Reed'den alıntı yapıyor.

Buna göre Fiji, Vista'nın Home Premium ve Ultimate sürümleri ile gelen Media Center için bir güncelleme olacak. Fakat ücretsiz olarak indirilmeye sunulmayacak. Sadece son kullanıcıya komple PC satan OEM üreticileri Fiji'ye erişebilecek ve sistemlerini bununla donatabilecekler. Reed sebep olarak OEM üreticilerin kendi bölgelerinde hangi donanımın Fiji ile beraber çalışabileceğini bilmelerini gösterdi.  Güncelleme Vista için DVB-S ve iyileştirilmiş DVB-T desteği sağlayacak. İnteraktif televizyon izlemeyi temsil eden MHEG standardı da Fiji ile entegre edilecek. H.264 codec desteği ise yine yok.

Foley'e göre Fiji eylülde OEM-ortaklarına gönderilecek.

Tüm konu: Fiji: Vista'ya yeni Media Center

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windos Media Center uygulamasından faydalanıyor musunuz?

perfection76
13-08-2008, 11:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj

tam randıman alamıyorum.halbuki resim,müzik,film ve tv uygulamalarını barındıyor ama biraz karmaşık

kataruna
13-08-2008, 11:51   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

Abi bu media center'de televizyon nasıl izleniyor bilmiyorum. Bir de hangi filmi açmaya çalışsam kodek yok diyor.

Fattur
13-08-2008, 16:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

neden acaba fiji yi sadece oemiçin çıkartıyorlar anlamıyorum neyse.çıkınca zaten korsana düşer bizde ordan yükleriz fiji'yi
Media center ı kullanıyorum vede memnunum

Media center da tv izlemek için tv kartı gerekiyor.