Firefox 3.1'in alpha sürümünün ayak sesleri

CHIP Online
27-06-2008, 03:36   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox 3.0 henüz yayınlanmışken, "Firefox 3.1a1pre" kurulumu 3.1'in sinyallerini veriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fire ... k-sesleri_7511.html

Firefox 3 ile büyük gürültü kopartan Mozilla dur durak tanımıyor... Daha önce Temmuz ayının ortasında hazır olacağını duyurduğumuz Firefox 3.1'in ilk alpha sürümünün adımları sıklaşmaya başladı. 32 bit Windows, Mac OS ve Linux kullanıcıları için hazırlanan ve "Firefox 3.1a1pre" adıyla Mozilla'nın FTP sunucusunda indirilmeye sunulan "trunk build", ilk alpha sürüme çok az kaldığının sinyallerini veriyor.

Mozilla'nın "Minefield" projesi kapsamında indirilmeye sunulan "Firefox 3.1a1pre" kurulum dosyası, Firefox 3.1'in alpha sürümü değil. Minefield projesi, gönüllü kullanıcıların ön sürümün geliştirilme aşamasında "trunk build" adı verilen kurulum dosyasını indirmeleri ve yayınlanan sürümü deneyerek eksikleri rapor etmeleri temeline dayanıyor.

"Firefox  3.1a1pre" sürümü, Firefox 3.1 Alpha 1'e daha önce iddia edildiği gibi Temmuz ayı ortalarında ulaşabileceğimizin sinyallerini vermesi açısından oldukça önemli. Firefox 3.1'de bizleri ne gibi yeniliklerin beklediğini öğrenmek için buradaki haberimize  göz atabilirsiniz.

Bir de küçük uyarı: Eğer buradaki "Firefox  3.1a1pre" kurulum dosyasını indirip sisteminize kurarsanız, tarayıcınızın adı "Minefield" olarak değişecek. Unutmamanız gereken ve Mozilla'nın da altını çizdiği önemli nokta, indireceğiniz dosyanın herhangi bir kararlılık garantisi ile gelmediği. Yani Minefield projesine katılıp Firefox 3.1'in geliştirilmesine destek vermek isteyenler, alacakları riskleri de en başından kabul etmek zorunda...


Tüm konu: Firefox 3.1'in alpha sürümünün ayak sesleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox 3 beklentilerinizi karşılayabildi mi?

Optimum
03-07-2008, 14:25   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Firefox 2.14 zaten işimizi çok güzel bir şekilde yürütüyordu, bunun üzerine 3.versiyon bal kaymak oldu desem yeridir. Her ne kadar genel özelliklerini bilsemde ilk dikkatimi çeken arama ekranına wikipedia'nın eklenmiş olması. (Bizde ekleyebiliyorduk zaten) Birde sayfa içinde zoom yapma müthiş olmuş. (CTRL + - veya CTRL mouse topu)

Yeni bir özellik olmasada eski versiyonda bir dosya indirmek veya görmek için tıkladığınızda açılan pencerede siz mousu "tamam" ın üzerine getirmedikçe aktif edip tıklama izni vermiyordu. Buda düzeltilmiş.

Standart teması eski soğukluğundan kurtularak çok şık hale gelmiş. Gerçi ben sekmekeleri çok güzel ayrıştırdığı için Scribblies plain kullanıyorum.

Şimdilik tek sıkıntısı bazı eklentilerin (Febe gibi )yeni versiyonlarının çıkmasının bir iki hafta zaman alacak olması.


Optimum
03-07-2008, 14:31   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

"Sekmeler" yazacağıma hızlı yazınca fazladan ke eklemişim kusura bakmayın :)

tolter
07-07-2008, 00:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

HEPSİNİN FARKLI GÜZELLİKLERİ VAR

Ben örneğin şu an opera kullanıyorum yalnız bazen şifre isteyen yerlerde gereksiz java eksiğinden bahsediyor kaynağını sunmuyor ama en hızlısı OPERA.Hata verip tarayıcıyı kapata biliyor.uzun süre dolaşıldığında tıkana biliyor.

İE İse en vasat ı çünkü sürüm yükseltmek çok zor ben hala tam olarak yükleyemedim axtivesleri ayrı bir dert.

FİREFOX ise Tılkısıyle kolay kullanım sunuyor fazla sorun u da yok.Talnız operadan yavaş.Artı çökmeler ve hata verip sistemden çıkmaları da oluyor.


SAFARİ  Safari de bilinmeyen bir mücevher hız operadan sonra en iyi.görüntüler çok canlı geçişler kolay ve skinleri çok fazla.Arada bit hata verebiliyor.Tek dezavantaj türkçe desteğinin olmaması..

Bunlar benim görüşlerim Son kullanıcı sizsiniz... :-)