firefox 3.5 parola hatırlamayı sormuyor

HPQ-User
12-01-2010, 10:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ilker.a sormuş:
firefox 3.5.x kullanıyorum, sxipper ve xmarks noscript, autopager, abp eklentileri de yüklü. bir süredir bir siteye ilk girişte yazdığım kullanıcı adı ve parola-şifre hatırlama konusunda, firefox eskisi gibi bana hatırlansın mı diye bir soru sormuyor ve böylece her seferinde o sitede yeniden kullanıcı ve parola bilgilerini yazmak zorunda kalıyorum.
araçlar/seçenekler/güvenlik/parolalar altındaki "sitelerde girilen parolaları hatırla" seçeneği işaretli olmasına rağmen düzelme yok. firefox'u yeniden yükledim düzelmedi, başka bilgisayarlarımda da firefox'un hatırlatma özelliği çalışmıyor.

düzeltmek için öneriniz olursa sevinirim...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
win xp sp3, core 2 duo e8400, 2 gb ram,

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7 (.NET CLR 3.5.30729)

Ahmet Ertuğrul
12-01-2010, 21:11   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

O siteye girerken kullandığınız kullanıcı adını yazın, sonra girişe basın. Şifreyi hatırlaması lazım. Bu aynı sitede farklı kullanıcı adları kayıtlıysa oluyor. Örneğin aynı bilgisayardan farklı kişiler Fx'ten Faccebook'a girerse şifreyi hatırlaması için kullanıcı adını yazmak gerekiyor. 

"Sitelerde girilen parolaları hatırla"nın yanında "Ayrıcalıklar" seçeneği varsa (kullandığınız sürümde var mı bilmiyorum) onu kontrol edin. Burada parolası hatırlanmayacak siteler yer alıyor. Ayrıca "Kayıtlı parolalar"a da bakın. Orada bahsettiğiniz sitenin parolası kayıtlıysa onları silip siteye yeniden girin. Kullanıcı adı ve parolanızı yazın, büyük ihtimalle yeniden hatırlamak için sorar.

ilkeryus
13-01-2010, 11:06   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Teşekkür ederim ama, dediklerinizi zeten denemiştim, sorun çözülmedi. Sorun ortaya çıkmadan çok önce aynı siteye farlı kullanıcı adları ile girdiğimde her bir kullanıcı için hatılartma önerisi alıyordum.

cbilgen13
13-01-2010, 11:24   |  #4  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

Firefox'u kaldırırken resimde gördüğün kutucuğu işaretleyip o şekilde kaldır ve tekrar yükle...
yanlız eklentilerin ve sık kullanılanların yedeğini almayı unutma...