Firefox 3.5 RC2 mercek altında...

CHIP Online
24-06-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Merakla beklenen Firefox 3.5'in RC2 sürümü yayınlandı, CHIP Online yeni Firefox'u mercek altına aldı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/fire ... -altinda_13534.html

Resimlerle: Bir bakışta Firefox 3.5 RC2

Mozilla çıkacak olan 3.5 sürümünü neredeyse tamamen hazır bir versiyonunu yayınladı. Yeni nesil Firefox jenerasyonu daha fazla hız ve akıllı fonksiyonlar vaat ediyor.

İnternette gezinirken ardınızda izi sürülebilecek materyaller bırakıyorsunuz. Internet tarayıcınız siz gezinirken: ziyaret ettiğiniz web sayfalarını, Google ve diğer arama motorlarında girdiğiniz sorgulamaları, kutucuklara girilen verileri, indirdiklerinizi ve web sitelerinin mültimedya içeriklerini kaydediyor. Bu veriler her ne kadar bilgisayar kullanmada hız ve konfor sağlasa da; birçok kullanıcının paylaştığı bir bilgisayarlarda bu verilerin saklanması bazı durumlarda istenmeyebiliyor.

'Private Browsing'
'Private Browsing'
Bu şekilde iz bırakmamak için Firefox 3.5 ile 'Private Browsing' geliyor. Tarayıcı bu modda bahsi geçen verileri sadece o oturum boyunca hafızada tutuyor. Ne zamanki o Firefox oturumunu kapatıyorsunuz, o zaman veriler siliniyor. İndirilen dosyalar ve yeni düzenlenmiş sık kullanılanlar bu kuralın dışında kalıyor ve Firefox oturumunun kapatılmasının ardından da yerlerini koruyorlar.

Eğer bilgisayarı sadece tek kişi kullanıyorsa bile 'Private Browsing' sizi veri hırsızlığına karşı koruyacaktır. Bu modda, ziyaret geçmişinize, üçüncü şahıs web siteleri artık JavaScript üzerinden ulaşamıyor. No script gibi eklentileri kurmamış kullanıcıların da artık bu gelişme ile geçmişlerine ulaşılamayacak.

Bu modda 'Tools' (Araçlar) menüsü üzerinden ya da Ctrl+Shift+P kombinasyonu ile ulaşıyorsunuz. Bu fonksiyon sadece o oturumu dikkate aldığı için; önceki sürümlerde bulunan 'özel verileri temizle' komutunun işlevine göre daha kullanışlı.

Download: [url="http://en-us.."]Firefox 3.5 RC2[/url]

Tüm konu: Firefox 3.5 RC2 mercek altında...

İzleyin: Bir bakışta Firefox 3.5

Resimlerle: Bir bakışta Firefox 3.5 RC2

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox 3.5 RC2'yi denediniz mi? Görüşleriniz...

GokhNOzeN
25-06-2009, 04:16   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

İlk bakışta kesinlikle bugüne kadar kullandığım en hızlı tarayıcı diyebilirim diğer özelliklerini henüz inceleyemedim ama firefox gerçekten en iyi tarayıcı olma yolunda hızla ilerliyor..

Tırtıl
25-06-2009, 04:20   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
GokhNOzeN
İlk bakışta kesinlikle bugüne kadar kullandığım en hızlı tarayıcı diyebilirim diğer özelliklerini henüz inceleyemedim ama firefox gerçekten en iyi tarayıcı olma yolunda hızla ilerliyor..
Açılış hızı ve sayfa gösterim hızı IE8'den yavaş. Geri kalan tek dalda başarılı olabileceği Javascript kalıyor, onda da Safari ve Chrome toz yutturmuşlar eski dost Mozilla'ya...

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 25 Haziran 2009 04:20
emre__
25-06-2009, 13:25   |  #4  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

:D bu uçuyo rc3 ü yükledim 3.0 halt yemiş :D bide norton tool bar çalışsa yakında destek gelir :D

Mustafa Can
25-06-2009, 22:07   |  #5  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
Tırtıl
Açılış hızı ve sayfa gösterim hızı IE8'den yavaş. Geri kalan tek dalda başarılı olabileceği Javascript kalıyor, onda da Safari ve Chrome toz yutturmuşlar eski dost Mozilla'ya...
chrome zaten safarinin motorunu kullanıyor

Mustafa@PC
26-06-2009, 00:43   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bahsedilen "Private Browsing", IE8'de önceden beri var.

IE8'deki adı : Inprivate Gözatma...

yakreB90
26-06-2009, 01:28   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
33 mesaj

firefox açılış hızı çok çok çok inanılmaz yavaş. sanırım beta olduğu için. 3.0'ı geri yükledim rahat ettim. İnternet explorer 8'den çakma private özelliği güzel ve şu yeni sekme açma tuşunu akıl edebilmişler.

paTRon1987
27-06-2009, 06:59   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Benim Sırf Firefox hastalığımdan
arkadaşalrdan çok tepki alıyorum
zorla firefox yükletiyorum pclerine bana firefoxtan paramı alıyorsun diolar
hemen indireyim betayı deniyelim