Firefox 3.7: Yeni sürüm, yeni ikonlar...

CHIP Online
25-02-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Özgür tilkinin yayınlanan son test sürümü, tarayıcının geleceği hakkında ipuçları veriyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/fire ... -ikonlar_18472.html

Resimlerle: Firefox 3.6'daki gizli fonksiyonlar

Firefox'un güncel test sürümleri (nightly builds) çıkacak olan tarayıcı sürümünün yeni görünümü hakkında bilgi veriyor. Firefox 3.7 Alpha 2 isimli ön sürüm ile geliştiriciler yeni bir ikon düzeni devreye sokuyor.

Yeni ikonlar aynı önceden de olduğu gibi minik sembol veya metinli/metinsiz olarak ayarlanabiliyor. "Customize Toolbar" menüsüne göz atıldığında seçime bağlı olarak kullanılabilen yeni ikonların tarzını da görmek mümkün.

Geliştiriciler 4. sürümden itibaren tarayıcının arayüzünde daha derin değişiklik yapmayı planlıyor. Resim galerimizde 4. sürüme ait tasarım önerilerini görebilirsiniz. Elbette bu önerilerin hepsinin aynen nihai sürüme yansıyacağına dair bir garanti yok.

Mozilla'nın yeni kararı üzerine 3.7 isimli ayrı bir sürüm çıkmayacak. Bunun yerine bu sürümdeki değişiklikler mart/nisan ayı içerisinde çıkması beklenen 3.6.x sürümlerinden bir tanesine eklenecek.

Uyarı: Firefox 3.7 Alpha 2 sürüm günlük kullanıma yönelik bir sürüm değildir, sadece test amaçlı olarak kullanılmalıdır.

Tüm konu: Firefox 3.7: Yeni sürüm, yeni ikonlar...

Resimlerle: Firefox 3.6'daki gizli fonksiyonlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox'ta görmek istediğiniz yenilikler...