firefox 4 chip sorun

umut101010
22-03-2011, 20:06   |  #1  
umut101010 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,672 mesaj

arkadaşlar firefox 4 ile chip sayfalarına girmiyor ie 9 chromeile bir sorun yok tıkladığım gibi açıyor firefox 3.6.15 ilede bir sorun yok ama gelgelelim chipe girmiyor firefox 4 ile diğer sitelere sorunsıuz girebiliyorum sadece chipte bu sorun var eklenti falanda yok neden kaynaklanıyor bu sorun

ifteri
22-03-2011, 20:35   |  #2  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

cevabı ff ile yazdım herhangi sorun yok.diğer tarayıcılardada yok....belki bölgeseldir.

umut101010
22-03-2011, 21:03   |  #3  
umut101010 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

bendede tam teersi ie 9 hiç bir sorun yok firefox 4 ile diğer sitelerde sorun yok ama chipe giremiyorum bir türlü sayfa açılıyor gibi beyaz ekran da kalıyor

Kapalı Hesap (203561)
22-03-2011, 21:09   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

aynen arkadaşlar firefox ve explorer ve chrome un son sürümlerini yükledim sorun hala devam ediyor gerçekten çok sinir bozucu oluyor bu durum.

apokoc
22-03-2011, 21:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
124 mesaj

bende birsorunyok

Kapalı Hesap (153334)
22-03-2011, 21:35   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Hade cavap yazın son attıgım video çalışmıyorsa orjinalini yüklicem.kormayın vürüs yoktur ben böyle şeylerle zaman harcıyacak kadar ezik biri değilim ihtiyacım yok.Bilgisayarınaza girmek istesem chip üzerindende ulaşırım sizlere.Ama ben milletin bilgisayarına izinsiz giren adilerden değilim.işim olmaz.Vürüs taramasından geçirin öyle açın.(güven meselesi tırsmış olabilirsiniz acaba benim bilgisayarıma sızıp en sevdigim mp3 mü dinliyecek bu herif.Olamaz hemen 20 tane antivürüs kurmam gerek.)

Bilgisayardan anlayan bilgisi üst düzey olan insanların sizin bilgisayarınızla işi olmaz tenezzül etmez.Kendini hacker zannedip vürüs yazan msn den hotmailden insanların bilgisayarına sızıp para çarpanlar adi şerefsizden başka bişey değillerdir.Aranızda bunu yapan varsa üzerine alınabilir.

Eger aranızda tırsıp izleyemeyen varsa neyseki imageshack.us ve microsoft ve google tırsmadı videoyu yükledi sitesine bi zahmet artık izleyin.Aranızda imageshack.us den yada yutubeden video izleyipte bilgisayarıma girdiler diyen varsa  haberim olsun..

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
http://img651.imageshack.us/i/b9v.mp4/

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (60657) ~ 22 Mart 2011 22:03
infoman
22-03-2011, 22:49   |  #7  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

1- Aynı, tıpkısının aynısı sorunlar bende de var.

2-Bazen chip sayfasını aşağıya indirdiğimizde gri arka planla sonsuzluğa iniyor :D Yani sayfa bitiyor ama scroll hala iş görüp sonsuza kadar sayfayı indirebiliyor:D

3- Flash içerik tam anlamıyla yüklenene kadar tarayıcı komut almıyor:D
a- Bazı flashlar tek döngü ile çalışıyor (bu iyi birşey aslında)
b- Chrome reklamı takılırken, ie 9 reklamı tıkır tıkır çalışıyor

4- Sayfa (chip.com.tr) açıldığında fare ile sayfanın boş bir yerine tıklamazsam scroll tesir etmiyor. Sanki tarayıcı penceresi seçili değilmiş gibi tavır sergiliyor.

5- Adamlar koca ie9'u yaptı ama bizim Yanıt ve Hızlı Yanıt penceresi ve komutlar hala yenilenmedi.
a- Hala az komut içeren Klasik mi?
b- Hala sağ ve sol yön tuşları neden çalışmıyor?

6- Chip'ten 3-4 tane ve/veya daha fazla sekme açınca işlemci kullanımı neden fırlıyor? işlemci sıcaklığı neden 44'C den 62'C ye fırlıyor? Fan sesi neden kulaklarımı tırmalıyor? Oyun açsam 70'C - 75'C oluyor ama aynı fan hızıyla :)

7- Adobe, Flash Player'i adam akıllı yapamadı mı?
YOKSA
8- Microsoft IE9'u adam gibi yapamadı mı?
9- Bağımlısı olduğumuz chip.com.tr 'ye Chrome ile diğer sitelere ie9 ile girmek zorunda mıyız?
10- Kızdırdıysam kusura bakmayın ama Müşteri vel-i nimettir :)

gunofpower
22-03-2011, 23:09   |  #8  
Üye
69 mesaj

firefox 4.0 final sürümü yüklüyse ve sorun yapıyorsa eğer tüm geçmişi ve çerezleri silmeyi dene. bazı sitelerde eski çerezler sorun yaratabiliyor. eklenti yok demişsin ama flash player falan güncelle belki bi etkisi vardır. bide son olarak arka planda çalışan internet güvenliği için virüs programı güvenlik duvarı gibi bi uygulamanın siteyi engellemediğini kontrol et. sanırım sorunun böylece çözülecektir.

iyi forumlar :D

mladenbmv
22-03-2011, 23:28   |  #9  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

ayni problemler bendede var 3.6 dan 4 yukseltmeden oncede hata vermeye baslamisti sonra 4 yukleidm ama hata ayni hatta bir ara chromede de vardi ayni hata sanirim adobe flash player kaynakli diye tahmin ediyorum guncelledim bir kac sefer ama aynisi yakinda cikar kokusu.

Kapalı Hesap (203561)
23-03-2011, 16:42   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

chip forum yüzünden işlemci sıcaklığı o kadar artıyorki bazen yumurta kırsam pişecek cinsten 50-55 leri buluyor :)

worm
23-03-2011, 16:44   |  #11  
Yeni Üye
33 mesaj

Arkadaşlar evet Firefox 4 ile chip daha yavaş açılıyor.Fakat diğer tarayıclarla da tam olarak açılmıyor chip.
Örn IE9 ile firefox  e oranla biraz daha hızlı açılmasına rağmen yine geç açılıyor.Sadece sorun chip te değil diğer sitelerden 5 - 6 gündür aşırı yavaş açılmakta.Sanırım TTNet ten kaynaklı bir sorun var.
Sizde de böyle bir sorun var mı?

infoman
23-03-2011, 16:49   |  #12  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: pc_kolik  
chip forum yüzünden işlemci sıcaklığı o kadar artıyorki bazen yumurta kırsam pişecek cinsten 50-55 leri buluyor :)
O zaman ben çadır kurup aş pişireyim.Kahkaha Karnı acıkana faydası olur bari Kahkaha

ifteri
23-03-2011, 18:10   |  #13  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj
Alıntı: pc_kolik  
belki sorun pentium işlemcidendir...Ağzı kulaklarına varıyor

infoman
23-03-2011, 18:20   |  #14  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: ifteri  
belki sorun pentium işlemcidendir...Ağzı kulaklarına varıyor
Haklısın... Bu konuyla ilgili şikayette bulunan herkes ama herkes Pentium işlemci kullanıyor:P IE9'un pentium işlemcilere alerjisi var galiba:P Hatta o kadar alerjisi var ki oyun bile işlemciyi bu kadar ısıtmıyor :D

black_flood
23-03-2011, 18:27   |  #15  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

xp kullanıcıllarının  flash ağırlıklı sitelerde ff4' e özgü olan tüm özellik ve yeteneklerini kullanamayıp tüm işlem yükünü işlemciye atmasından olmasın o ısı sorunu. bence gayet mantıklı yani yani sonuçta bir xp kullanıcısı asla ve asla donanım hızlandırma özelliğinden faydalanamayacak ff4' te. grafik kartları bir işlemciye göre çok karmaşık işlemleri % 70 daha hızlı yapabilmektedir. ama bu yetenek vista ve win7 için geçerli işlemciye binben yük % 85 düşüyor donanım hızlandırması ile.

Kapalı Hesap (153334)
23-03-2011, 18:38   |  #16  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: black_flood  
xp kullanıcıllarının  flash ağırlıklı sitelerde ff4' e özgü olan tüm özellik ve yeteneklerini kullanamayıp tüm işlem yükünü işlemciye atmasından olmasın o ısı sorunu. bence gayet mantıklı yani yani sonuçta bir xp kullanıcısı asla ve asla donanım hızlandırma özelliğinden faydalanamayacak ff4' te. grafik kartları bir işlemciye göre çok karmaşık işlemleri % 70 daha hızlı yapabilmektedir. ama bu yetenek vista ve win7 için geçerli işlemciye binben yük % 85 düşüyor donanım hızlandırması ile.
Arkadaş dünyanın en büyk siteleri yük bindirmiyor flash lı sitelerin çogu yük bindirmiyorda ne hikmetse chipde bindiriyor.Bence reklamlarını daha iyi optimize etmeli.Bilgisarı yavaşlatan reklamlar mevcut onlarda biliyor neyin ne oldugunu "ekmek parası" diyip geçiyorlar.Kalkıpda gooogle yada microsofta reklamların sitemizi kasıyor diyemezler.

infoman
23-03-2011, 19:03   |  #17  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Arkadaş dünyanın en büyk siteleri yük bindirmiyor flash lı sitelerin çogu yük bindirmiyorda ne hikmetse chipde bindiriyor.Bence reklamlarını daha iyi optimize etmeli.Bilgisarı yavaşlatan reklamlar mevcut onlarda biliyor neyin ne oldugunu "ekmek parası" diyip geçiyorlar.Kalkıpda gooogle yada microsofta reklamların sitemizi kasıyor diyemezler.
Haklısın. Kesinlikle optimize edilmeli

robinex
23-03-2011, 19:35   |  #18  
Yıllanmış Üye
161 mesaj

çıldırmak üzereyim yaw. özellikle de çok sayıda java script kullan sitelerde yapıyor bazen açıyor bazen hiç açmıyor.

tamam geçtik firefox 4 e daha az kasıyor daha çok uymuş windows 7 ye. hatat çoğu sayfada çok güzel ama bazı sitlerde çıldırtmak üzere beni bi çözüm bulamazsam 3.6 geri döneceğim sanırım :S

Denediğim yöntemler...
- ayarlardan javayı kapatmak (en çok işe yarayan bu ancak kapatıncada işlemlerimi yapamıyorum saçma yani)
- kendi sitesinden yazanları yaptım mesela ipv6 yı kapatma about:config ile denedim malesef :S.
- firefox 4 e geçerken sadece şifreler ve yer imleri yedekledim cookie ler sildim zaten. ama girmeyen sitelerde tekrardan sildim paraloları ve çerezleri yine de işe yaramadı.

şimdi yeniden kuracam firefoxu allah aşkına biri yardım etsin çıldırmama az kaldı valla :S

Selçuk İslamoğlu
23-03-2011, 20:12   |  #19  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Eklentilerinizin tümünü tek tek kapatıp, deneyin... Eski eklentiler bazı problemlere yol açabilir.

Testlerimize göre Firefox 4 üzerinde sitede bahsettiğiniz soruna rastlamadık.

umut101010
23-03-2011, 20:33   |  #20  
umut101010 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,672 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Eklentilerinizin tümünü tek tek kapatıp, deneyin... Eski eklentiler bazı problemlere yol açabilir.

eklenti yokki kapatalım bu sorun sadece chip  de oluyo firefox 3.6.15 ie9 ve chrome ile hiçbir sorun yok

robinex
24-03-2011, 01:30   |  #21  
Yıllanmış Üye
161 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  

Sorun sadece chip e özel değil zaten. yani ben öyle sanıyorum ama chiptede olduğunu gördüm misal daha biraz önce bu konunun 1. sayfasından 2. sayfasına geçmek için 3 kere durdur tuşuna bastım tekrar yeniledim öle açıldı yine açıldı ama bazı siteler hiç açılmıyo.

uninstaller ile komple sildim firefoxu register kayıtlarına varana kadar ardından resetledim kurdum 4 ü ve 1 tane bile eklenti çerez hatta yerimi ve parolalarımı bile tekrar yüklemeden denedim ve gördümki aynı sorun var.

bugün shiftdelete dede gördüm aynı konu tartışılıyordu.
bana sorarsanız bu firefox 4 ün ciddi bir sorunu ve sorun büyük ölçüde java ile alakalı.

valla ne yalan söyliyim kararsız kaldım firefox 3 de böyle sorunlar hiç yoktu ama win 7 de benim bilgisayar için konuluyorum belirli süre sonra çok fazla ram ve cpu kulanıyordu . firefox 4 bu açıdan bana daha ii geldi ilk dikkat ettiğim buydu gözle görülür fark oluşmuş yeni java motoruyla ama aynı motor çeşitli sorunlarıda beraberinde geitrdi sanırım :S

Çözüm bulan varsa paylaşırsa sevinirim...