Firefox'a "sıfırlama" özelliği geliyor!

CHIP Online
21-05-2012, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox'un geliştirme sürümlerinde yer alan bu işlev, bakın tarayıcınızı nasıl temiz hale getiriyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/fire ... -geliyor_33719.html


Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Web tarayıcınızdaki sorunları onarmak için genellikle çerezler, geçmişiniz, kayıtlı parolalarınız gibi zaman içinde biriktirdiğiniz tüm bilgilerinizi de silmeniz gerekir. Şu an Firefox'un Beta ve Aurora kanallarında bulunan "Firefox'u sıfırla" adındaki yeni bir özellik ise, eski bilgilerinizi korurken tarayıcınızı tazelemeye yarıyor.

"Firefox'u sıfırla", temel olarak size yeni bir profil oluşturarak ve verilerinizin bir kısmını eski profilinizden kopyalayarak çalışıyor. Geri yüklenen veriler arasında şunlar bulunuyor: Çerezler, tarama geçmişi, kayıtlı form geçmişi, kayıtlı parolalar, yer imleri ve yer imleri yedekleri.

Geri yüklenen bu veriler genellikle sorun yaratan cinsten veriler olmadığından, onları geri getirmekte bir sakınca bulunmuyor. Bununla birlikte eklentileriniz, tercihleriniz ve about:config ayarlarınız geri yüklenmiyor. Ancak bu ayarları tarayıcınızı sıfırlamadan önce yazdırabilirsiniz.

Firefox'u sıfırlamak için adres çubuğunda about:support yazın ve sağ taraftaki "Firefox'u sıfırla" düğmesine basın. Eklenti listenizi ve about:config ayarlarınızı kaydetmek istiyorsanız, "Panoya kopyala" düğmesini kullanın veya önce about:support sayfasını yazdırın.

Tüm konu: Firefox'a "sıfırlama" özelliği geliyor!

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sıfırlama özelliği sorunları gidermede zamandan tasarruf sağlar mı?