Firefox düşüşte, Chrome yükselişte!

CHIP Online
03-07-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox'un önlenemez düşüşü sürerken, Chrome yine gaza bastı! İşte tarayıcı savaşında son durum...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fir ... kseliste_48103.html

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Web tarayıcıları, ücretsiz araçlar olsalar da aralarında büyük bir rekabet var. Bunun nedeni ilk bakışta belli olmasa da, büyük çoğunulukla varsayılan arama motorunu kontrol etmek, böylece gelir kaynaklarından en önemlilerinden bir tanesini kontrolde tutmak.


Net Applications'ın Haziran rakamlarına göre ise Internet Explorer, yüzde 58.38 ile dünya çapındaki liderliğini sürdürüyor. Chrome, yüzde 19.34 ile ikinci sırada, onun arkasındaysa Firefox, yüzde 15.54 ile üçüncü sırada yer alıyor. Haziran ayında Internet Explorer'ın kullanım oranının aynı seviyede kaldığı, Chrome'un yüzde 1.61 büyüdüğü, Firefox'un ise yüzde 1.27 düştüğü gözleniyor.


Yukarıdaki tablo, Internet Explorer'ın pazar payını yaklaşık 1 yıldır aynı seviyede tutmayı başardığını gösteriyor. Ancak Firefox için aynı şey sözkonusu değil. Mozilla'nın tarayıcısı yavaş ve sürekli olarak kayıp yaşarken Chrome, Opera ve Firefox kullanıcılarını kendisine katarak güçleniyor.


Web tarayıcılarının önemi, gelecekte daha da artacak gibi görünüyor; bu yüzden Google, Microsoft ve diğer tarayıcı üreticileri, pazarda en büyük dilime sahip olmak için mücadeleye devam edecekler.

Tüm Konu: Firefox düşüşte, Chrome yükselişte!

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Kaynak: www.chip.com.tr