firefox için sözlük eklentisi

kenzita
07-09-2008, 16:00   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

arkadaşlar ben firefox 3.0.1 kullanıyorum
firefox ta gelen internet sayfalarındaki herhangi bir kelimeyi seçip sağ tıkladığımızda kelimeyi ingilice türkçe arasında çevirme yapacağimız bir pencere getiren bir eklenti varmış acaba bu eklentiyi benim için bulabilirmisiniz

viking20
07-09-2008, 16:42   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

[Eğer MSTS yi yüklediysen kelimeyi seç sağ tıkla Lookup : "seçtiğiniz kelime" tıklayınca bir kutuda ingilizceden ingilizceye anlamını verir. Eğer DictionarySearch yüklediyseniz kayıtlı olan sitelerde kelimeyi aratır. Yine seçip sağ tıklıyorsunuz Search Dictionary fo "seçtiğiniz kelime" şeklinde çalışıyor. 4 site ekleyebilirsiniz. Foxlingo ise çeviri sitellerine bağlanıyor;ama hiç çevirmese daha iyi, kaldırdım. Ben ikisini çok beğendim. MSTS ve DictionarySearch. DictionarySearch'de site nasıl eklenir? Bir örnek vereyim. Araçlar--Eklentiler-- Burda DictionarySearch seçeneklere tıklayın. Dictionary 1, Dictionary 2 diye 4 adet yer var. Şimdi www.seslisozluk.com u ekleyelim. Text yazan yere tırnak içinde $ işaretini yazdıktan sonra sağ tıkladığımızda görmek istediğimiz cümleyi yazalım. "$" kelimesini seslisözlükte ara Şimdi sıra geldi bu sitenin aramayı nasıl yaptığını öğrenmeye www.seslisozluk.com adresine girin ve ingilizce basit bir kelime yazıp aratın. Mesela door . Arattığınızda adres satırı şöyle olacak http://www.seslisozluk.com/?word=door&go_search=Search Arattığımız kelime door idi. Adres satırından kopyalayıp URL yazan yere yapıştırın. Arattığımız kelimeyi silip yerine $ işaretini yazın . http://www.seslisozluk.com/?word=$&go_search=Search Tamam diyebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz siteleri bu şekilde ekleyebilirsiniz. answer.com u da tavsiye ederim. Kolay gelsin](Alıntı).
---
dictionary tooltip:kullanımı en kolay olan sözlük eklentisi.ayarlardan babylon sözlüğü aktif edip ingilizce-türkçe sözlük olarak kullanabilirsiniz.
-foxlingo:çeşitli dillerdeki web sayfalarını bütünüyle türkçeye çeviren eklenti.oldukça başarılı.
-irregular verbs:bir toolbar şeklinde olan bu eklenti çeşitli aralıklarla düzensiz fiilleri ve çekimlerini gösteriyor.
-MSTS-dictionary:ingilizceden ingilizceye kelime tercümesi yapan bu eklenti kelime öğrenmek isteyen orta ve ileri düzeyde ingilizcesi olanlar için ideal.
-wordwiselookup:öğrenmek istediğiniz kelimeyi answers.com da aratıp bir pop-up penceresinde gösteren eklenti.
-oak vocabulary:çok kullanışlı bir sözlük eklentisi.
----
Dijital Sözlük






Dijital Sözlük'ün bu özelliği sayesinde Firefox tarayıcınızın kendi arama kutusunda bulunan arama motorlarına DijitalSozluk.com'u ekleyebilirsiniz. Varsayılan arama motoru olarak seçmeniz de, kullanımı daha da kolaylaştıracaktır.Open Search Eklentisi size, Firefox tarayıcınızda mouse sağ tuş menüsü ile Dijital Sözlük'te arama yapma imkanı da sunar.
örnğ.ben Firefox da Dijital Sözlüğü aktif hale getirdim ve book yazdım,sonuç:


şimdi de Dijital Sözlük===>Araçlar'dan :

Maus sağ klike sözlüğü eklemiş olduk(Firefox).
---
IE(Internet Explorer) Open Search(DİJİTAL SÖZLÜK) Eklentisi Ekleme:
Dijital Sözlük'ün bu özelliği sayesinde IE tarayıcınızın kendi arama kutusunda bulunan arama motorlarına DijitalSozluk.com'u ekleyebilirsiniz. Varsayılan arama motoru olarak seçmeniz de, kullanımı daha da kolaylaştıracaktır.


Son Düzenleme: viking20 ~ 08 Eylül 2008 21:06
_OnuR_
07-09-2008, 16:55   |  #3  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
890 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5641 bu adresteki eklentiyi tavsiye ederim