Firefox sekmeler için sizden yardım istiyor

CHIP Online
18-05-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Firefox bir özelliğinin artık yeterli olmadığını düşünüyor; sizin yardımınızı bekliyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fire ... -istiyor_12801.html

Resimlerle: Daha güvenli Firefox için 20 eklenti!

Mozilla, Firefox tarayıcısında uzun süredir kullanılan sekme modelinin artık günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığını düşünüyor. İlk ortaya çıktığı zamanlar için son derece yenilikçi ve kullanışlı olan sekmeler, Mozilla'ya göre kullanıcıların aynı anda 7 veya 8 web sitesinden fazlasını açmaya başladıklarında artık işlevselliğini de yitirmeye başladı.

Bu yüzden Mozilla, Firefox'un sekmelerinde ciddi bir değişiklik yapma niyetinde. Yapılacak değişikliği ise düzenlediği bir yarışma ile kullanıcılarına sormaya karar verdi. The Mozilla Labs Design Challenge adıyla başlattığı yarışma tüm kullanıcılara açık. Kullanıcılardan yeni sekme mantığının nasıl olması gerektiğini basit bir çizimle aktardıktan sonra, bir de yeni sistemin nasıl çalışacağını anlattıkları bir video hazırlamaları bekleniyor.

Eğer sizin de Firefox'un sekmelerini daha modern ve günümüz tarayıcı kullanım alışkanlıklarına daha uygun bir şekilde yeniden tasarlamak için bir fikriniz varsa [url=""]bu sayfayı ziyaret edip[/url] detayları öğrenebilirsiniz (İngilizce).

Tüm konu: Firefox sekmeler için sizden yardım istiyor

İzleyin: Mobil Firefox

Resimlerle: Daha güvenli Firefox için 20 eklenti!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz bu yarışmaya katılmayı düşünüyor musunuz?

Kapalı Hesap (128220)
18-05-2009, 00:13   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
395 mesaj

http://design-challenge.mozilla.com/summer09/

H@ckerCesur
18-05-2009, 13:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

birisi de benim tasarımı söylesin. Sekmeler altta olsun fakat adres yazdıgımız çıbık üstte olsun. ileri geri butonları sol üst köşede küçük simgeler halinde olsun. Sekme çubugu ince olsun ve yeni sekme açmak için sekmelerin yanında küçük bir buton olsun.

Biri bu tasarımı firefoxa anlatsın. Benim ingilizce iyi degil de. Belki tutar.

Hiper£l£v£nKids
18-05-2009, 15:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

Bence kaymalı çubuk olması lazım.İşte bu kadar basit(Acemi işi Kahkaha):

Fattur
19-05-2009, 19:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Yok be.Katılmam için ilk önce bi çizim öğrenmem gerekir.Zor geldi diyelim kısaca.Ayrıca mevcut sekme tasarımı yetiyor ki ff yi zaten çok az kullanıyorum...