Firefox'ta hayalet olun!

CHIP Online
17-09-2011, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu 2 küçük tarayıcı eklenti ile internette adeta hayalete dönüşmek elinizde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/firefox-ta-hayalet-olun_29021.html

Resimlerle: Facebook'ta gizlilik rehberi

Pek çok internet sitesini ziyaret ettiğinizde siz farkında olmadan, hakkınızda sayısız bilgi toplarlar. Eğer internet üzerinde gizliliğinizi korumayı tercih ediyorsanız bu ufak ve ücretsiz Firefox eklentileri sayesinde mahremiyetinizi tehdit eden site ve araçları engelleyebilirsiniz.

Ghostery
İnternet üzerinde kullanıcı bilgilerini toplayan yüzlerce farklı servisi veri tabanında bulunduran Ghostery, basit ayarları sayesinde kolaylıkla kendinizi korumanızı sağlıyor. Ghostery'nin diğer güzel bir özelliği ise tercih ederseniz hakkınızda bilgi toplayan veya en azından toplamaya çalışan servis ve siteler ile ilgili istatistikleri de size sunabiliyor olması.

Collusion
Collusion adlı bu ilginç araç konuya oldukça farklı bir şekilde yaklaşıyor ve hangi siteler üzerinde çalışan hangi uygulamaların size ait bilgileri ne şekilde elde ettiklerini görsel olarak size sunuyor. Gerçek zamanlı olarak internette ziyaret ettiğiniz siteler hakkında bilgiler veren Collusion ücretsiz bir Firefox eklentisi.

Online gizliliğinizi korumak açısından bu tip araçlar çok işinize yarayabilir ama işin aslında kullanıcıda bittiğini unutmamak ve işinizi şansa bırakmamak için ziyaret ettiğiniz siteler konusunda seçici davranmanızda fayda var.


Tüm konu: Firefox'ta hayalet olun!

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: Facebook'ta gizlilik rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İnternet üzerinde gizliliğinizi korumak için siz hangi araçları tercih ediyorsunuz?