firefoxun rezaleti

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tolter
25-06-2009, 13:25   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

yanlış anlamadıysam firefox kürtçe dil desteği sunuyor eğer böyleyse şimdi kaldırıyorum firefox u değilse uyarın beni özelden

ogzblgnr
25-06-2009, 13:39   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
311 mesaj

Herhangi bir devletin programı değil ya bu!

kürtçe bilen ve çeviri yapabilecek herkes mozilla'ya başvurabilir bunda bir engel yok.

bu işi daha fazla büyütmeyin.
opera da firefox kadar kullanılsaydı, o da firefox kadar dile destek verme ihtiyacı duyardı.

tolter
25-06-2009, 13:53   |  #28  
Yıllanmış Üye
1,603 mesaj
icemanphoenix
25-06-2009, 13:59   |  #29  
Yıllanmış Üye
308 mesaj
corpixx
  Malesef Veriyor. Hemde Türkçeden önce verildi.. türkçe Çok Geç Kullanıma sunuldu... Yani bu yaptıklarında biraz kasıt olabilir ...
Burası Turkiye Dilimizde tek bir dil Türkçe .....
Eger Kurdish Dilini turkiye üzerinden Paylasıma Sunmuşlarsa Yazık...
Eger Kuzey Irak Olarak Gösteriliyorsa ... Hiç de umrumda degil..
ayrımcılık degil bu yazdıklarım. Kendi dilimizi Korumak Vatanımızı korumak kadar önemlidir.
(Şahsi Fikirlerim.)
hmmm Hmph
İlk beş satırdaki yazdıklarına baktıktan sonra, Türkçe'yi korumayı sana bırakmamak gerekir, diye düşünüyorum.
Şimdi niye diyeceksin. Açıklayayım.
Sen daha Türkiye kelimesini yazarken Türkçe karakter olan Ü harfine basmaya dahi üşenirken, Ğ harfi yerine G harfi kullanırken, Türkiye kelimesini cümle içinde küçük harfle yazarken (üstüne üstlük birde "turkiye" yazmışsın), Kuzey Irak'ı bile kabullenmişsen, kusura bakma kardeş, sen mümkünse ne Türkçe'yi, ne de bu vatanı korumayı kendine çok vazife edinme.
Not: Son satırımın birazcık ağır bir ifade olduğunun farkındayım, eğer gerekirse yönetici arkadaşlar o satırı silebilirler. Niyetim tartışma çıkarmak değil, sadece haklı olduğumuz bir konuda konuşalim, haksız isek susmayı bilelim. Zira, corpixx arkadaşımız bu konuda ilk yazdığım mesajı okusaydı, sanırım alıntı yaptığım yorumunu yazmazdı.

Kalın sağlıcakla...

tolter
25-06-2009, 14:07   |  #30  
Yıllanmış Üye
1,603 mesaj
icemanphoenix
hmmm Hmph
İlk beş satırdaki yazdıklarına baktıktan sonra, Türkçe'yi korumayı sana bırakmamak gerekir, diye düşünüyorum.
Şimdi niye diyeceksin. Açıklayayım.
Sen daha Türkiye kelimesini yazarken Türkçe karakter olan Ü harfine basmaya dahi üşenirken, Ğ harfi yerine G harfi kullanırken, Türkiye kelimesini cümle içinde küçük harfle yazarken (üstüne üstlük birde "turkiye" yazmışsın), Kuzey Irak'ı bile kabullenmişsen, kusura bakma kardeş, sen mümkünse ne Türkçe'yi, ne de bu vatanı korumayı kendine çok vazife edinme.
Not: Son satırımın birazcık ağır bir ifade olduğunun farkındayım, eğer gerekirse yönetici arkadaşlar o satırı silebilirler. Niyetim tartışma çıkarmak değil, sadece haklı olduğumuz bir konuda konuşalim, haksız isek susmayı bilelim. Zira, corpixx arkadaşımız bu konuda ilk yazdığım mesajı okusaydı, sanırım alıntı yaptığım yorumunu yazmazdı.

Kalın sağlıcakla...

Adam yine elinden geleni yapıyorOnay

tolter
25-06-2009, 14:09   |  #31  
Yıllanmış Üye
1,603 mesaj

tamam daha uzatmayalım toptan banlanacaz şimdi.

filinte
25-06-2009, 14:11   |  #32  
Üye
51 mesaj

O kadar da abartmayın lütfen. Firefox 3 ilk çıktığında download sayaç sayfasında  sadece 10 (sanırım 10du) ülkeden biriydik. O sayfada bayrağımız vardı. Yani firefox yapımcıları için Türk kullanıcıları değerlidir.

DesmaL
25-06-2009, 14:12   |  #33  
Üye
60 mesaj

Kürtçe dil desteği güzel olmuş ! Ya hu ne alaka Kürtçe dil desteği sunmuşlar Türkçe sunmamışlar. Birileri adam gibi Türkçe dil'inni yapsın. Adamar daha fazla kullanıcıya ulaşmak için niye koymasın ? Belki de bitirememişler, belki de yetiştirememişler daha önceki sürümlerinde Türkçe dil desteğini..

veysel_pasa
25-06-2009, 14:13   |  #34  
Yıllanmış Üye
103 mesaj

Arkadaşlar alkışlıyorum sizi ne diyebilirmki acık kaynak kodlu bi yazlım kürtçe destekliyor dieyaptıklarınıza bakın başka tarayıcı kullnıcaklarmış americanın hangi tarayıcısını kullnıcaksnız söleyin bari :D . Madem kürtçe dil desteği var die bukadar celallendiniz bunu tv ler ve kürtçe program yaptıran devlet içinde yapsanıza ama ozaman hepimizin sesi soluğu kesiliyor demi .Firefox bu güne kadar türkçe dil destekli sürmünü cok cabuk yayınlıyodu bu sürümünde demekki sadece onalrn sucuyok ki hemen yayınlanmamış.

Mozilla kürtçe dil destekliyo bidaha kullanmam ben milliyetçiyim Bayrağımı , Dilimi ,Dinimi seviyorum .Ya biz türk milleti olrak hep böleyiz ülkemizde neler oluyo ama bu tarz şeylere gelince mangalda kül bırakmıyoruz al bitane deli attı kuyuya şimdi 40 akıllı cıkaramıyo bir taşı.Bazı arkadaşlarmızda gaza gelio yürü be filan bırakın bu işleri.

Biz değilmiyiz Türk milleti olrak hepimiz ermeniyiz hepimiz hrantız die bi adam öldürüldü(keşke hiç kimse öldürülmese) hepimiz ermeni olduk ( nekadrda meraklıymışız ermeni olmaya ) .  Ama okadar askerimzi şehit olurken hiç birmiz yürüyüp hepmiz askeriz hepimiz şehit die bağırmadı yürümedi pankart açmadı .

Trt de kürtçe yayınbaşladı kim ses cıakrdı .Aleviler okullarda din dersinde alevlikde gösterlsin diyo kim tepki gösterio .Cevap veryim hiç kimse bu tarz olaylarda hepimiz kuyryğumuzu bitarafımıza sokup arkamız dönüp hızla uzaklaşıyoruz.

Biz Türkiye Cumhuruyetinde yaşıyoruz .Dilimiz Türkçe ve dinimiz İslam .Siz önce bunlara sahip cıkın ondan sonra amerikalının yaptığına ses cıkarın ( mozillanın işi bu adamlara hangi dili göndeirsen destekliyolar kürtçeden önce türkçe gönderilseydi onuda yayınlarlardı )ç.

Selçuk İslamoğlu
25-06-2009, 14:17   |  #35  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Konu, kimseyi rencide edecek boyutlara ulaşmadan kapanıyor...

Kullanan kullanır, kullanmayan kullanmaz. Neden kullanıyorsun, neden kullanmayacaksın gibi durumlar kimseyi de ilgilendirmez. Not düşmek gerekirse, Firefox 2.0'dan beri Kürtçe desteği sunuyordu zaten, Linux'un bir çok dağıtımı da, yeni bir şey değil...

Ama şahsi kanaatim, Türkçe olmaması için hiç bir şey mazeret değil. Bir çok program kendilerini Türkçe yapabilmek için Türk çevirmen bulamazlarsa, Google tercüme aracını kullandıklarını gözönüne alırsanız, Mozilla'nın Türkçesi neden yok diye kendisinin sorması gerekirdi.  Sonuçta ücretsiz olması, bu işi babasının hayrına yaptığı anlamına gelmiyor.

Ama forum kurallarının sınırlarının sonuna dayandığını düşünüyorum, özellikle ırk konusunda...  Burası yeri değil...