Fırından çıktı : Teknoloji Harikaları !

Mesut Yıldırım
30-10-2009, 18:08   |  #1  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Bilim çağında şaşırtan teknolojiler ve İnsan sağlığı !

Merhaba değerli Öğretmenlerim, Sevgili arkadaşlarım ilk sayımızda hepimiz heyecanlıyız, mutluyuz. Bilişim üzerine olan yazılarımı zevkle okumanız, yararlı olması dileğiyle sözlerime başlıyorum…
        Gelişen teknoloji hayatımızı bir hayli kolaylaştıracak.Yeni çıkan ürünler insana “Yok daha neler” dedirttirebiliyor.Örneğin ; Samsung firmasının 2333RZ modelinin en büyük özelliği ( ki bu özellik sadece sinemalardaydı ) 3 boyutlu olması mesela…Ürünü aldığınızda özel gözlükte veriliyor.Milimetrik TV’lerde şaşırtıcı nitelikte…LG firmasının JVC LT – 32wx50 modelince 32 inch Full HD en ince noktası 7…en kalın noktası ise sadece 22 milimetre…4.000:1 kontrast,VGA,USB ve SD kart çıkışlarının sahip olması ürünü ilgi çekici kılıyor.Blu-Ray disklerin çıkması ise yüksek kalitedeki filmleri tek bir disk üzerinde izleme imkanı veriyor.Geniş ekranlı,dokunmatik cep bilgisayarları ise insanın iştahını kabartıyor.Lüks video kameralar,flash diskler ve harici disklerdeki kapasite ise TB sınırına ulaşmış durumda…Kablosuz modemler artık 100 metre veya 365 metre ile sınırlı kalmayacak.
        Bu bilim çağında unutmayalım ki her konuda olduğu gibi sağlığımız 1.sırada yer alıyor.Telefonla birlikte ( 1 metre yakınımızda ise ) uyandığınız sabah ile telefona uzak olduğunuz sabah arasında kendinizi dinç hissetme açısından fark var…Bilgisayar başında yanlış ve(ya) fazla oturmakta büyük zarar…3 saat kesintisiz bilgisayar kullanıyorsak sonraki 1 saat kendimize gelebiliyor ancak kendimizi dinç hissedebiliyoruz.Doğru bir şekilde oturursanız ve saatte bir kalkıp yerinizden en az 20-30 adım yürürseniz bu yorgunluk his dakikasını 15 dakikaya kadar düşürebilirsiniz.Kablosuz modemlerin yaydığı frekanslar,telefonların ve diğer cihazların yaydığı radyasyonlara dikkat etmeliyiz.Hepimizi için sağlıklı günler…!

MESUT YILDIRIM
Soru,görüş ve önerileriniz için; [email=yldrmesut@gmail.com]yldrmesut@gmail.com[/email]

Son Düzenleme: Mesut Yıldırım ~ 04 Kasım 2009 21:50
xxömür
30-10-2009, 22:41   |  #2  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

su samsung firmasının yaptıgı 3 boyutlu monitör yeni değil hatta eski bir teknoloji bundan 2 sene önce NEC firması gözlüksüz cıplak gözler izlenebilen görülebilen 3 boyutlu monitörü üretmişti zaten ve Türkiyeye bizzat ben getirttim hatta türkiyedeki tek distibütörü calıstıgım firma ve türkiyede 1 adet var oda suan firmada duruyor bazen oyun oynuyorum cok zevkli hersey dısarıda

world_pc
01-11-2009, 11:06   |  #3  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Paylaşım için sağol...Güzel bir yazı...

doruk11
05-11-2009, 21:13   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
95 mesaj

Paylaşım için   sağol   herkese sağlıklı günler…!

erdemildiz
06-11-2009, 13:32   |  #5  
Yeni Üye
31 mesaj

Eline ssağlık delikanlı

Mesut Yıldırım
22-04-2010, 19:07   |  #6  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
46 mesaj