ya combofix indirdimGüvenli modda combofix ile tarat..
değişik yazılar çıktı,komut istemcisi olur ya 'siyah' bende mavi çıktı öle küçük bi pencere sonra küçük bi pencere daha çıktı,evet dedim makınadan ince bi ditdit dit sesi çıktı,bende iptal ettim,herşeye evet mi demem lazım ? yoksa güvenli modda falan mı kuracam ? biri yardım ederse güzel olur. =)
Gelen ekranda evet deyip geç
Kullanırken dıtdıt diye bir kere ses çıkar.
Çıkan ekran da işlem başlar.Bir program çalıştırma hatta mümkünse fareye bile dokunmazsan iyi olur
Flash'a virüs bulaştı,temizledim,ama AUTORUN.INF.?
- 1
- 2
Tamam teşekkürler, en kısa zamanda yapacağım.Merhaba arkadaşım, ben bu sorun hakkında sana şu çözümü öneriyorum:Flash diski taktığında göstermiş olduğu sürücü yani F,G,H hangisi ise sağ tıkla Özelikler -> Otomatik Kullan bu sekmeden Uygulanacak Bir Eylem Seç yerinden Eylem Yok'u tıkla ve tamam de.
Ardından belleği virüs taramasından geçir, daha sonra: http://research.pandasecurity.com/panda-usb-and-autorun-vaccine/ bu adresteki programı indirerek, programı uygula. Bundan sonra autorun.inf dosyası belleğinde gözükecektir ancak kilitli bir şekilde olacaktır. Bundan sonra yapman gereken sadece bir şey yüklediğinde belleğini virüs taramasından geçirmek olacaktır. Herhangi bir şekilde virüsü kendisini yenilemesi söz konusu olmayacaktır.
Ben denedim bende herhangi bir problem olmadı bunu uyguladıktan sonra. Kolay gelsin.
Son Düzenleme: VVVorgen ~ 02 Aralık 2009 14:32
Alman virüsü için boşuna başka alternatiflerle uğraşarak hem zaman hemde veri kaybına sebep olma. Aksi halde zararlının bulaştığı tüm dosyalarını kaybedebilirsin. Çözümü aşağıda. İndir ve tarat. Nod32 konusunu yeniden gözden geçirsen iyi edersin. Basit bir autorun zararlısıyla pişpirik oynayan anti zırvasını pc de tutmanın bence bir anlamı yok. Uyarması benden, yinede sen bilirsin.
Kaspersky İS demo kur tarat anasını ağlatır virüsün içini de ferah tutabilirsin bu konuda ben muhasebesini tuttuğum şirketlerin bilgilerini kaspersky ile koruyorum istersen benim gibi satın da alabilirsin ...
Her türlü okul, cafe, v.s. bilgisayarlardan da flashını getirenler oluyor en az 5 virüslü olanlar oluyor fakat benim bilgisayar 3 yıldır format yemedi
flash belleklerdeki virüsleri anında temizleyen tek program biliyorum. usb disk security programını dene. kesinlikle silecektir... kolay gelsin...
- 1
- 2