Sandisk marka U3 diye (bence saçma) bir özelliği olan 4gb Flash disk aldım .
U3 özelliğini Sandisk'in sitesinden talimatlara göre kaldırdım .
Ama hala flashdisk'imi normal bir harddisk gibi bölümlendiremiyorum .
Windows'ta Disk yönetiminden Flashdisk'e baktığımda
"Birimi Sil" tuşu aktif olmadığı için , birimi silip flashdiski bölümlendiremiyorum .
Ubuntu Linux'ta da GParted programında flashdiski bölmeye
çalıştım ama onda da "Birimi sil" benzeri bi özellik yok ...
Flash Disk Bölümlendirme ?
sandisk'in kendine ait format programı var o biçimlendirme ve disk bölme işlemini yapabiliyor ayrıca U3'ün özelliği sanal ram olabilmesiydi alırken normal'de alabilirdin vista işletim sistemine takarsan farkını görebilirdin bende 8gb aldım 2048 mb vistaya sanal ram olarak tanıttım sandiski takıp çıkarıyorum kendi ram'im 4096(4*1024) olmasına rağmen gerçekten çok fark ediyor ama dediğim gibi sadece vista'da çalışıyor zaten alırkende kutusunun üzerinde yazıyordu ve ben bu özelliğini bilerek aldım
escapesandisk'in kendine ait format programı var o biçimlendirme ve disk bölme işlemini yapabiliyor ayrıca U3'ün özelliği sanal ram olabilmesiydi alırken normal'de alabilirdin vista işletim sistemine takarsan farkını görebilirdin bende 8gb aldım 2048 mb vistaya sanal ram olarak tanıttım sandiski takıp çıkarıyorum kendi ram'im 4096(4*1024) olmasına rağmen gerçekten çok fark ediyor ama dediğim gibi sadece vista'da çalışıyor zaten alırkende kutusunun üzerinde yazıyordu ve ben bu özelliğini bilerek aldıbahsettiğin özellik u3 değil readyboots
dostum hiç uğraşma ben bölümlendirdim, saçmaladı, bunun için programvar şuan flashdikte 3 bölümvar ben ikiye bölmek istemiştim slak 3 e böldü ve işin tuhaftarafı 19 mb 19 mb ve kalanı şeklinde, şimdi birleştiremiyorum..
ayrıca bilgisayara takınca üçtane takmışsın gibi (flashbellek) oluyor..
gel vazgeç...
01apachidostum hiç uğraşma ben bölümlendirdim, saçmaladı, bunun için programvar şuan flashdikte 3 bölümvar ben ikiye bölmek istemiştim slak 3 e böldü ve işin tuhaftarafı 19 mb 19 mb ve kalanı şeklinde, şimdi birleştiremiyorum..Baya garip olmuş ,
ayrıca bilgisayara takınca üçtane takmışsın gibi (flashbellek) oluyor..
gel vazgeç...
programın talimatlarını doğru uyguladığınıza eminmisiniz ?
PArtition Magic tarzı bir programla dene bence
mengu88Baya garip olmuş ,program garip talimatlarımı düzgün olacak
programın talimatlarını doğru uyguladığınıza eminmisiniz ?
dostum bahsettiğin siteye girdim dediği gibi yaptım flashı 2 ye böldüm ama sorun şu ki
bölme sebebim bir bölümünü fat32 bir bölümünü ntfs olarak kullancaktım
ama öyle bi şansım olmuyor windows üzerinden biçimlendiremiyor program kullandım onudada 2 bölümü birden aynı formata çeviriyor
birde flashı alıp bu sitede anlatılanların yapılmadığı bir bilgisayar takınca sadece ilk partition u görüyor ikinciyi görmüyor