Flash Disk Güvenliği

HPQ-User
09-05-2009, 15:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

kArAkAn sormuş:
Selamlar flash diskimi sürekli internet kafeden müzik vb. dosyaları oradan indiriyorum. Çünkü internetim sınırlı indiremiyorum evden. Ama her getirdiğim dosya virüslümüdür nedir. İnternet kafeden aldığım müzik vb. dosyalarda virüs yok ama indirdiğim herhangi bir programda virüs ötüyor Avira hemen siliyor. Bana flash diskim sınırsız için bir program önerirmisiniz. Bide o programı flash disk içerisinde mi kuracam yoksa yine bilgisayara mı kurmam gerekli.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Vista Sp1

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.65 Safari/525.19

yas
09-05-2009, 15:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
592 mesaj

Autorun virüsleri bu şekilde bulaşır. Taktığın anda diskini kendilerini kopyalarlar.

2 şekilde çözülebilir.

1) Flash diskinin yazma koruması olması gerekir. Ama kafe'den birşey kopyalayacağın zaman korumayı açman gerekir ki, yine virüs bulaşır. Hımm.. Tamam bu olmadı ama ikinci seçenek kesin işe yarar.

2) Windows'un kayıt defteri ayarlarından Autorun'ı iptal etmen gerekir. Yani kafedeki bilgisayara diski takmadan önce yapman lazım bunu. Ama dur. Bilgisayar zaten virüslüydü di mi? Hımm.. O zaman bilgisayara bir antivir indir, kur, güncelle, tarat. Sonra diski tak. :D Bu da olmadı di mi?

Bahsettiğin gibi bir program hiç duymadım, olacağını da sanmam. Kendi bilgisayarından autorun'ı iptal etmek diski taktığında virüs'ün aktif hale gelmesini engeller ama virüs'ü silmez. Onu da antivir yapıyor zaten.

Kafedeki bilgisayar için yapılacak tek şey kafe sahibiyle konuşmak sanırım.

autorun'ı iptal etmek için:

Notepad'i aç. Şunları kopyala:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf]
@="@SYS:DoesNotExist"

".reg" uzantısı ile kaydet. İsim önemli değil. Sonra çift tıkla. Autorun iptal.

savemysoul
16-10-2009, 02:34   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

pekiii ya bunu nereye koycaz
bu yazdıgımız dosyyayı?

OSMAN BAĞÇEVAN
16-10-2009, 05:01   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

reg dosyasına çift tıkladıktan sonra onayını verdiysen ve kaydettiyse , o dosyayı sil yada istediğin yere yedekle..farketmez yani..

M.G.G
16-10-2009, 17:36   |  #5  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Clamvin Portable var eğer bunlar zor geliyorsa :)
İndirdiğin dosyayı flashıa attacağında tarat viruslüyse atma ;)
Clamvin Portable: