Arkadaşlar flash diski kullanarak ram arttırılabiliyordu diye hatırlıyorum gerçi bunun için bir programa falan ihtiyaç duyuluyomuş. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim veya yönlendirme yaparlarsa.
Flash Disk'ten Ram yapımı ??
şu konuya bir bak istersen.
https://www.chip.com.tr/konu/XP-e ... -sagliyor_4979.html
hem vistada hem xp de oluyor ama xp de ayrıyeten program yüklemek gerekiyor.
eğer işleitm sistemin vista ise readyboost özelliğini kullanabilirsin bunu flash diskine sağ tıklama özellikler readyboost sekmesinde gorursun zaten. ama ben tavsiye etmıorum bu yontemi çunku usb yi çıkar tak çıkar tak sistemin akışını bozuyorsun ram arttıracam die sistemi bozma bence
boşuna uğraşma arkadaş hiç bir usb flash disk ram yazma okuma hızına yetişemez bende bu işlemi yaptım bir performans artışı görmedim hızının artmasını istiyorsan anakartın ve işlemcinin hangisinin hızı kaç en düşük mhz ise alacagın ram o hızda çalışır mesela anakartım hızı 1600/1200/1066/800/667 işlemcim 1066 mhz alacağım ram 1066 mhz olacak mesala 1600 mhz alsam dahi en düşük olan işlemcim hızı olan 1066 hızıyla çalışacaktır.
Bende çok heves etmiştim ne zamandır aklımdaydı. Öyleyse boşuna uğraşmayalım faydası olmuyorsa. Yalnız bir başka sorunum var. Eski laptop ımım 512 MB olan ram inin bir yandı. 256 kaldı. Asus A3500 zaten iyice eskidi bir de tek ram le 10 dakikada zor açılıyor. Onun giden tek motoru yerine yapsam en azında 512 MB ye çıkarmış olmazmıyım ?