arkadaşlar flash yaptığım bir oyun için ekrandaki bir butonun action script aracılığı ile tek defe kullanılmasını sağlamak istiyom yardımcı olurmusunuz
flash
programcılık mantığıyla şunu önerebilirm ; o butona basıldığında bi sayacı arttırırsın ve sayac=1 olduğunda butona invisible değeri verirsin.bilmiyorum bu değerler ve tanımlamalar flashda var mı sadece fikir veriyorum.
örnek olarak
form load olayında
dim sayac as integer
sayac=0
buton.click olayında
sayac=sayac+1
if sayac=1 then
sayac invisible
end if
sonra senin kendi kodların
yazınız için saolun ben size olayı tekrar anlatıyım iki resim arasaındaki farkları bulma ile ilgili bir oyun yaptım ilk bölümde 5 fark var ve bunlara göre buton movie clıp karması şeyler yaptım ve oldu ama 5 farkı yanı bütün farkları bulunca oyuncunun ikinci bölüme geçmesini istiyom ama bütün farkları bulduktan sonra nasıl yapabilirim isterseniz fla dosyasınıda göndereyim ama siteye yeni kayıt oldum nasıl gönderiliyor bilmiyom
aslında basit bir yöntemle halledebilirsin diye düşünüyorum tabii fla görsek daha detaylı yardımcı oluruz...
son farkı bulduktan sonra oyuncuyu yeni bir layer'a yönlendirebilirsin... o layer ufak bir kutlama mesajı altında da bir sonraki bölüme geçmek için bir buton atabilirsin...
en iyisi ben size fla yı göndereyim ama nasıl yollanır blmiyorum