Ford'un yeni otomobili herkesi şaşırtacak!

CHIP Online
05-12-2010, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Otomobiller otomobil olalı böyle bir şey görmedi: İşte Ford'dan herkesi şaşırtacak dev hamle...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ford ... sirtacak_23869.html

Resimlerle: Jaguar'dan geleceğin arabası: C-X75

Otomobil devi Ford'un yeşil atılımı devam ediyor. Çevreyi ve kaynakları korumayı amaçlayan Ford, yeni otomobillerinde de geri dönüşümlü materyaller kullanmaya özen gösteriyor.

2011 Explorer modelinde soya köpüğü koltuk kılıfları, geri dönüştürülmüş reçine ve doğal fiber plastik iç malzeme kullanan Frod, yepyeni materyalleri otomobillerine katmayı sürdürüyor.

Ford'un en son kullandığı malzemeyse; kot pantolonlar. Her yeni "Focus" araçta iki kot pantolon kullanılacak. Bu eski giysiler artık çöplükleri doldurmayacak. Bunlar kabin yalıtım malzemesi olarak değerlendirilecek. Böylece yeni pamuk elde etmek için kullanılacak kaynaklar da eko sistemin yanına kar kalacak.


Tüm konu: Ford'un yeni otomobili herkesi şaşırtacak!

Resimlerle: Jaguar'dan geleceğin arabası: C-X75

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Geridönüşüm için ülkemizde neler yapılabilir?

bosluk
05-12-2010, 23:39   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Gayet kolay aslında. Her mahalleye ya da belirli sayıdaki sitelere geri dönüşüm konteynırlarından konulur. Ciddi bir kurum kurulur ve bunlar yıl içinde denetlenir. Atıyorum geri dönüşüme senede 30 ve üzerinde konteynır kazandıran mahalle insanına senelik belirli vergi indirimleri uygulanır. Böylece insanlarımız 1-2 senede güzelce bir teşvikle çöplerini geri dönüşüm olarak değerlendirebilirler. Benzer durum ev içinde de yapılabilir. Ancak ne biz bireyler, ne de devletimiz bir Avrupa (lafın gelişi yani, en azından bilinçli tüketici denilen Avrupai grup anlamında) kafa yapısında olmadığından bu işin vergi indirimi tadında bir teşvikle yapılması son derece uygundur; hatta hesaplandığında kuvvetle muhtemel kar durumu bile vardır...