Format atamadım

ufuk_35
11-02-2009, 04:20   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj

Arkadaşın bilgisayara Xp kuracaz, cd den önyükleme için bir tuşa basın dediğinde herhangi bir tuşu tabi ki kabul ediyor, Xp kur programını yükledikten sonra enter f3 r seçenekleri gelen ekranda hiçbir düğmeyi kabul etmeyip 9 10 saniye sonra makine kapanıyor. Garip anlattım ama klavyeyi görmeme gibi bir şey olsa en başta görmezdi. Kendini kapatması da garip. Cd de sorun yok.

Kısacası format atamıyorum. Aklıma gelen çözüm ghost ile. Driver ları kurulmamış temiz bi xp yi o makineye kopyalayabilirim. Ama bu sağlıklı olmaz gibi geliyo. Xp donanıma göre farklı şeyler kuruyo mu hiç bilmiyorum.

Lütfen tavsiye. Makine senelerdir formatsız, virüslü, kasılıyo.

onlineTR
11-02-2009, 14:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

https://www.chip.com.tr/ara/?q=format+nas%FDl+at%FDl%FDr&tip=forum

Banned
11-02-2009, 15:03   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sorunuz sanki kalvye sürücüleri yüklenemiyor veya cd deki klavye sürüclerinin klavyenize uyum sorunu var izlenimi doğuruyor. İlk baştaki tanıması biosun klavyeyi tanıdığını, ikinci seferki tanımaması ise Ram'e yüklenen kur dosyarının eksik yükllendiğini veya yüklenen sürücünün klavyeye uymadığını gösterir. Öncelikle başka bir kalvye takarak, sorun çözülmezse xp cd sini değiştirerek  format atmayı deneyin. Olmadı son ihtimal ram diyeceğim ama o vakitte ekstra sorunlar yaşamanız gerekirdi.

OnlyMann
11-02-2009, 16:59   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Bir aşamaya kadar kuruluş yapıyor da devam etmiyorsa diskte sorun demektir. Klavyeyi görememesi sorunu kuruluşta zaten en basit klavye kullanılıyor. Bu anlamda klavye  driveri gerekmez. Makinanın diski, cd driver veya ramlerinde sorun olduğu için devamı gelmiyor olabilir.

balay80
11-02-2009, 19:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
108 mesaj

Çözüm ; HDD'nizi söküp arkadaşınızın kasasına bağlayın ve buradan format atın dha sonra HDD'leri değiştirin. Olmazsa Format CD'nizi değiştirin.