format atamama

HPQ-User
21-09-2010, 15:14   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

kml_dyn sormuş:
merhaba benim sorunum format atarken pc yi cd den başlatıyorum ve cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basınız yazısı çıkmadan direk formata geçiyor.ilerleyen aşamalarda xp yüklenecek disk bölümünü seçip biçimlendiriyorum ve pc 15 sn sonra yeniden başlatılacak yazısını enter la geçip hemen başlatıyorum fakat format devam etmeyip tekrar başa dönüyor.bu aşamaya kadar herhangi bir sorun çıkmıyor fakat bilgisayar 2. kez başlatıldığında cd den ön yükleme yapmak için bir tuşa basınız yazısı gelmiyor ve herşey baştan başlıyor.pc yi hdd den başlattığımda ise geçersiz disk yazıyor.
yardımlarınız için teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
hp pavilion dv4000
128mb ekran kartı
1gb ram
1.86 centrino

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; tr-TR; rv:1.8.1.4) Gecko/20070529 Pardus/2007 Firefox/2.0.0.4

mcafee23 ayrılmıştır
21-09-2010, 15:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

hdd hatalı ya da tanınmıyor olduğundan cd'den başlatmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor ve herşey yeniden başlıyor.Çünkü dosyaların kopyalanacağı bir hdd bulunamıyor.Hdd kablolarını (IDE S-ata ve güç)kontrol edin

DarkFaLLen
21-09-2010, 19:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
133 mesaj

Hdd tanımıyor tanıtmak için :
1- Anakart cd sinin içinde \\\\Drivers\\\\SATA dizini var ordaki dosyaları Disket e atıyosun.
2-Ön yükleme ekranında " Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6'ya basın " ibaresi geldiğinde f6 ya bas birkaç kez basman gerekebilir.
3-SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi lazım.
4-Menü geldiğinde " S " tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına geçilir
5-Bu aşamada hazırladığın disketi tak.Enter ile devam et Hddyi tanıtacaktır.

Kolay gelsin

agokalp
21-09-2010, 20:02   |  #4  
Yeni Üye
24 mesaj

Pavilionlarda disket sürücüsü bulunmadığı için sen "DarkFaLLen"in dediğini yapamayacaksın doğal olarak.O yüzden bilgisayar açılırken bios'a gireceksin (sanırım f2 yada f10  tuşu) biosta tam nerede bilmiyorum ama sekmeleri gezersen görürsün "Raid" yada "Sata" yı disable yapıp formatı öyle atacaksın.

kml_dyn
22-09-2010, 12:18   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj
Alıntı: mcafee23  
hdd hatalı ya da tanınmıyor olduğundan cd'den başlatmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor ve herşey yeniden başlıyor.Çünkü dosyaların kopyalanacağı bir hdd bulunamıyor.Hdd kablolarını (IDE S-ata ve güç)kontrol
kardeş öncelikle ilgin için teşekkür ederim ama dediğin gibi hdd bulunamasaydı pc ye pardus da yükleyemezdim heralde.şu anda pardus yüklü fakat maalesef işimi halledemiyorum bu yüzden tekrar xp yüklemek istiyorum.Windows 7 yüklesem olur mu ki acaba???

kml_dyn
22-09-2010, 12:19   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar önerileriniz için hepinize teşekkür ederim inşallah önerileriniz sorunumu çözer.
tekrar teşekkürler...