Format atamıyorum

HPQ-User
07-03-2011, 16:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

la porhos sormuş:
Selam arkadaşlar bilgisayarıma format çekemiyorum cd'yi görmüyor pc gitmişti biostan bişeyleri kurcaladım şimdi biosada giremiyorum windows açılış ekranı geliyor pc güvenli modda başlat yazısı çıkıyor ama güvenli modu bile açmıyor ne yaptıysam format çekemedim bir türlü cd yi görmedi şimdi hiç bişey yapamıyorum. Pc mavi ekran fln da sorunu vermiyor donanımsal bir sorunu olduğunuda zannetmiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Xp sp2
1 gb ram
160 gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( .NET CLR 3.5.30729)

Banned
07-03-2011, 16:48   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Anakart üzerinde muhtemelen bios resetleme jumperi vardır. Onu reset bölümüne değiştirmeniz durumunda bios orjinal haline resetlenecektir. Eğer jumperden anlamam veya  jumper yok derseniz anakart üzerindeki bios pilini çıkartıp 3-5 dk ekleyip takmanız durumundan bios resetlenecektir. Eğer yinedde cd raideri görmezse  F (F1....12 ) tuşlarından biri esc, tab , delete, yada ctrl tuşu boot menüye atanmıştır. Bu tuş seçeneklerini deneyerek boot menüye ulaşmaya çalışabilirsiniz.