Bilgisayara format atıcam.300 gb hdd var.Bunu nası bölümlendirmeliyim?(Kaç bölüm olsun? bölümler kaç gb olsun? vs..)
Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Bilgisayara format atıcam.300 gb hdd var.Bunu nası bölümlendirmeliyim?(Kaç bölüm olsun? bölümler kaç gb olsun? vs..)
dostum bu senin kullanım zevkine kalmış bişey illada şu olacak diye bir kaide yok ama c nin en az bir miktarı vardır sadece mesela benim 320gb c yi 65-70 civarı bırakırım geriye kalanı ilk zamanlar ikiye bölmütüm şimdi sadece d olarak kullanıyorum bu arada senin kullanım amacına da bağlı kendine göre ayarlayacaksın
bana kalırsa elinizdeki biligilere göre bölümlendirmelisiniz.
bilgi olması açısından;
windows kurulumu bi bölüm
müzik-videe-resimler-özel dokumanlar için bir bölüm
oyun-programlar (install edilebilir) bir bölüm
yani 100-100-100 şeklinde bölümleyebilirsiniz. kendiniz de bilgilerin önemine göre daha fazla bölümlerde oluşturabilirsiniz.
kendim 320GB taşınabilir diskimi 2 ye böldüm bu şekilde kullanıyorum.
300 gb lık hard diskinizi 2 ye bölün..150 ,150 gb kullanın...
D sürücüne kişisel dosyalarınızı atın , C sürücüsüne ise oyunlar,programlar v.s
250 gb lık hdd var bende . 3 e boldum . c surucusunde wındows kurulu ve c ye kurulması zorunlu programar ... d surucusunde dıger programlar ve oyun lar d ye kurulu . e surucusunde ıse muzıklerım vıdeolarım resımlerım , setup dosyalarım , gıbı dosyalar var . eger sadece format cekeceksem c - d ye format cekerım e surucusu kalır .
zevkine göre ama c: ye az bölüm ver diyen arkadaşlara katılmıyorum hdd 3 / 1 ni kullandırt diye düşünüyorum ben öyle yapıyorum
bu herkese gore degısır . aslında bıraz kafa karıstırır burdakı cevaplara bakarsa ...bence burdakı cevaplara fazla bakma dıkkat ettıysen herkez farklı gorusler uygulamalar yapmıs ... format cektıkce ne yapman gerektıgıne karar verırsın ...
bence 4 e böl benimkide 300gb ve ben 90 gb C ye 60 gb D ye 125 gb E ve son olarak 15 gb F diye şimdi diye bilirsin niye böyle diye C 90 gb çünkü elinde daima olan programlar ve silinsede pek önemi olmayacak programlar burada sistem ile yükleyebilirsin, D 60 çünkü buraya fotograf veya müziklerini atarsın, E 125 gb çünkü buraya format attıgında silinmesini istemedigin elinde cd veya benzeri birseyde kaydı olmayan programları yükeyebilirsin oyunlarını yükleyebilirsin kendi program arşivini buraya ekleyebilirsin, son olarak F 15 gb bu tercige baglı eger sadece kendine ait olan ve saklamak veya toplamak istedigin dosya fotograf vb. seyleri saklaman için ideal bence
ayrıca xp kullanıcısı isen pratik ve çogu kimsenin bilmedigi disk saklama seklide var son disk in için