yeni toplamış olduğum masaüstüne bugun format atarken ,format bitmek üzereyken bilgisayar aniden kapandı.sonra bi süre çalışmadı (3-5dk). kabloları çıkarıp terkar taktım terkar çalıştırdım 1 dk sonra tekrar kapandı neden olabilir ?
format atarken kapanıyo?
laptop değil masaüstü.işlemci macunu biraz kurumuş gibi geldi bana ondan olabilir mi?
mavi ekran geliyosa ram den siyah geliyosa hdd den kaynaklanır pc eger acılmıyosa bios tan kapanıyosa donanımsal bı sorun var demektır büyük ihtimal sogutma sıstemı yada pusu dan kaynaklanıyodur
kasayı yeni topladım toz olma ihtimali bile yok.acaba bağlantıları mı yanlış taktım ?.yarın hemen değiştircem macunu .olmazsa yine rahatsız ederim :)
psu everest EPS-1690A 500w
asrock fm2a55 anakart
amd a8-5600k işlemci
kingston 4gb ram
kasa Dark Arena 4 HotSwap
bu yetersiz mi ?
psu everest EPS-1690A 500wEkran kartın ne? Bir de sistemi yeni topladım diyorsun. Yeni topladığın sistemde termal macunun kuruması imkansız gibi birşey. Termal macunla alakası yok.asrock fm2a55 anakart
amd a8-5600k işlemci
kingston 4gb ram
kasa Dark Arena 4 HotSwap
bu yetersiz mi ?
laptop değil masaüstü.işlemci macunu biraz kurumuş gibi geldi bana ondan olabilir mi?
bunu yazdığına göre demekki soğutucu bloğu sökmüsün.
eğer soğutucu blok sökülürse, hatta yerinden bir milim oynatılırsa tamamen temizleyip yeni macun sürmek şarttır.
macunu yenileyip tekrar dene kapanmıyorsa yeniden formatla.
macun yoksa deneme amaçlı bloğu tamamen sök. işlemci açıkta kalsın. fön makinasını soğuğa ve 2. kademeye al, işlemciye 5 cm uzaklıktan tut ve pc yi aç. istediğin kadar bekle ve bak. makinayı oynatma ama yoksa işlemci çok hızlı ısınır ve pc kapanır. sonuç olumluysa önce pcyi kapat sonra makinayı çek, ve macun al sür.
daha windowsu kurup açamadım ki.usb den de format atsam dvd den de atsam aynı yerde kalıyo.windows 7 kurulum aşamalarından 2. si tamamlanıyo kapatıp açınca ''setup is updating registry settings'' derken kapanıyo
asrock anakartım var uefi bios açıkken saatlerce kapanmıyo
bu seni yanıltmasın. biosta iken işlemci ne yapıyoki ısınıp kapansın
yok galiba güç kaynağında değil onu demek istiyorum
daha windowsu kurup açamadım ki.usb den de format atsam dvd den de atsam aynı yerde kalıyo.windows 7 kurulum aşamalarından 2. si tamamlanıyo kapatıp açınca ''setup is updating registry settings'' derken kapanıÇok bela bir sorun var sende. İşlemci ısısı olsa zaten dayanmaz o kadar hemen kapatır. Gönderdiğin videoya göre çok büyük bir stabilite sıkıntısı var. Bios güncellemesi dene bir belki eski versiyonda bir sorun var APU işlemcisi ile.
başka bi harddisk taktım ona windows kurmak için .son aşamaya geldi bu sefer ama yine kapandı :( kafayı yiycem en sonunda. biosuda direkt internet bağlantısı ile güncelledim .
sorunun nerde olduğundan emin olsam garantiye göndercem de ondan da emin olamiyorum :( formatta bi adım daha ilerleyebildim fakat sorun aynı. son durum bu
sizce sorun anakartta mı görünüyo? garantiye göndereyim mi?