Format Atılmıyor!

b_sansal
04-07-2008, 19:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Merhaba arkadaşlar,
Benim sorunum şöyle: Bilgisayarıma format atmam gerekiyor ama atamıyorum. Xp Cd'si ile bilgisayarı başlattığımda "kur donanım yapılandırmasını inceliyor" yazısından sonra ilerleme olmuyor ve siyah pencerede kalıyor. Cd sürücü de okumayı durduruyor. İki tane sağlam xp cd'si kullandım. Ayrıca Cd sürücüsünde de kesinlikle sorun yok. Bu şekilde çözülmezse başka format atıp Xp kurma yöntemi var mı? Bu konuda çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

-busted-
04-07-2008, 19:23   |  #2  
Taze Üye
16 mesaj

Şimdi sen Windows Vista nın üzerine mi XP yükliyeyeceksin?

omer_6134
04-07-2008, 21:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj
-busted-
Şimdi sen Windows Vista nın üzerine mi XP yükliyeyeceksin?
Vista sözcüğü geçmiyor bile nerden çıkardın Şaşkın
Sanırım XP çökmüş. Bende siyah ekran çıkmıştı sadece sol üstte yanıp sönen bir "_" vardı. Tamire gittiğinde "XP çökmüş" dediler.

b_sansal
05-07-2008, 21:12   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Arkadaşlar beni yanlış anladınız sanırım. Xp şu an gayet iyi çalışıyor. Sadece uzun zamandır kullandığım için yavaşladı ve bazı önemsiz ayarları bozuldu. Başka hiçbir sorunu yok. Sorun format atamamamda.

mustafaay33
06-07-2008, 12:08   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

ARKADAŞLAY YURTDIŞINDAYIM TOSHİBA A205 DİZÜSTÜ ALDIM İNGİLİZCE VİSTA YÜKLÜ XPSP2 ELİMDE VAR YÜKLEYEMİYORUM HDD GÖRMÜYOR SATA DRİVERİ SP3 TE VARMI YADA NASIL SATA HDD DİZÜSTÜNE NASIL XP YÜKLERİM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

benersince
06-07-2008, 12:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

sorunu tam olarak anlamadım ama eger cd romun ve cd lerin saglamsa sorun hddd olabilir  

başka bir yöntem ise hhh başka bir pc de format atman ancak attıgın pc nin biosu da aynı olmalı bu da bi sseçenek

b_sansal
06-07-2008, 18:12   |  #7  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Sorunu bi daha anlatayım. Şu an kendi bilgisayarımdan buraya erişiyorum. Önemli bi sorun yaşamadan her işimi görüyorum. Fakat format atmayalı uzun süre oldu. Birçok program yükleyyip kaldırdım. Hissedilir bir yavaşlama var. Bazı ufak sorunları var. Bugün olmasa bile ileride bir gün format atılması gerekecek. Bunun için elime sağlam xp Cdsini alıyorum. Bilgisayarın cd den açılmasını ayarlıyorum. Sağlam Dvdwriterima cd yi takıyorum. Siyah ekranda "Kur donanım yapılandırmasını inceliyor" uyarısı çıkıyor. Birkaç saniye sonra uyarı gidiyor ve sadece siyah ekran kalıyor. Bu arada Dvdwriterın okumayı kestiğini de çalışırken çıkardığı sesten anlıyorum. Bunu birkaç kez deniyorum. Ama bir türlü "Kura hoşgeldiniz" ile başlayan mavi pencereye ulaşamıyorum. Çok ilginç bir sorun biliyorum. Ama çözmem lazım.  

caki_faruk
07-07-2008, 19:40   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj
b_sansal
Sorunu bi daha anlatayım. Şu an kendi bilgisayarımdan buraya erişiyorum. Önemli bi sorun yaşamadan her işimi görüyorum. Fakat format atmayalı uzun süre oldu. Birçok program yükleyyip kaldırdım. Hissedilir bir yavaşlama var. Bazı ufak sorunları var. Bugün olmasa bile ileride bir gün format atılması gerekecek. Bunun için elime sağlam xp Cdsini alıyorum. Bilgisayarın cd den açılmasını ayarlıyorum. Sağlam Dvdwriterima cd yi takıyorum. Siyah ekranda "Kur donanım yapılandırmasını inceliyor" uyarısı çıkıyor. Birkaç saniye sonra uyarı gidiyor ve sadece siyah ekran kalıyor. Bu arada Dvdwriterın okumayı kestiğini de çalışırken çıkardığı sesten anlıyorum. Bunu birkaç kez deniyorum. Ama bir türlü "Kura hoşgeldiniz" ile başlayan mavi pencereye ulaşamıyorum. Çok ilginç bir sorun biliyorum. Ama çözmem lazım.  
başka bir bilgisayarda format at o bilgisayarın hdd sinden kendi hdd ne yani 2 hdd de takılı olacak formatı atınca birde kendi pc ne tak öle format at

anacoda
08-07-2008, 23:12   |  #9  
Yeni Üye
43 mesaj

senin hdd sata mı? eğer sataysa bazı anakartlar satayı tanımıyordu sanırım hatta o mavi ekranda f6 basın gibi bi yazı warmı

Son Düzenleme: anacoda ~ 08 Temmuz 2008 23:12
VatanTRmekan24
09-07-2008, 07:37   |  #10  
Yıllanmış Üye
100 mesaj
b_sansal
Benim Bildigim Cd yi boot ettigin zaman Cd yi baslatmak icin bir tusa basin diyor buna basar bazmaz  hemen MAVI ekran geliyor windows kur diye normalde hep öyledir

NBF
09-07-2008, 14:57   |  #11  
Üye
86 mesaj

o siyah ekran geldiğinde space (boşluk) tuşuna bas cd yi okumaya başlar

NBF
09-07-2008, 14:59   |  #12  
Üye
86 mesaj
VatanTRmekan24
Benim Bildigim Cd yi boot ettigin zaman Cd yi baslatmak icin bir tusa basin diyor buna basar bazmaz  hemen MAVI ekran geliyor windows kur diye normalde hep ö
senindediğin doğru ama arkadaş zaten yükleme aşamasının ilkilk bölümünü yapmış
geçmiş

NBF
09-07-2008, 15:01   |  #13  
Üye
86 mesaj

eğer olmassa harddiskini kontrol et

NBF
09-07-2008, 15:19   |  #14  
Üye
86 mesaj

aklıma bişey daha geldi deepfreeze kulanıyosan deepfreeze kaldır kapat öyle dene ben bir yerde duydum deepfreeze de ekliyomuş windows yüklemesini

ozmagneto
31-10-2008, 13:35   |  #15  
Taze Üye
6 mesaj

ayni sorun bende de var cozebildin mi kardes arkadaslarin tavsşyeleri benım isime yaramadi malesef

nonentity
31-10-2008, 23:53   |  #16  
Taze Üye
14 mesaj

ramlerin yerini değiştir..o da olmassa rami değiştirip dene..

Blacksmith
01-11-2008, 00:17   |  #17  
Blacksmith avatarı
Yıllanmış Üye
312 mesaj

kardes aynı olayı tekrarla cd dudrdugu zaman cd yuvasını  bi ac kapat yap bak devam etmezse yine dvd romundan kaynaklandıgnı dusunucem ama daha onceden aynı dvd surucuyle format attın sımdımı olmuyor bunlarıda soylemen lazım..ayrıca o sıyah ekranda uzunca bir sure bekle olmazsa o zaman yıne yaz baska bir cozum bulunur.

TeknoAngels
03-07-2009, 10:15   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1 mesaj

Dün bu sorunda bir kafe bakımında son dört bilgisayarda karşılaştım, dediğin gibi bir sorunla...
Buraya baktım ama sorunu çözemedik, sonunda buldum... ve bugün cevap yazabilmek için üye oldum. :)

Çözüm;
Çalışan bir harddiski, yani format atabildiğiniz bir harddiski, format atamadığınız bilgisayarda Master olarak bağlayın. Sorunlu olan yani format atamadığınız harddiski Slave olarak bilgisara takın... Bir ID kablosunda 2 harddisk takılmış oldu... Biostan 1. olarak Cd - Dvd'yi boot yapın... Çalışan harddiski 2. boot olarak ayarlayın. Şimdi çalışan bir Cd veya Dvd sürücü ile formata başlayın. Kesinlikle sorun yaşadığınız yeri geçeceksiniz ve mavi ekrana ulaşacaksınız.

Mavi ekranda harddisk bölümlendirme kısmında 2 harddiskide gördüğünüzde tüm bölümleri silerek, format atamadığınız harddiskinizi bölümleyin. Diğer sağlam harddiskide bölümleyin ve sistemi sorunlu olan hardiske kurun. Kurulum bitince çalışan harddiski çıkartın.

Yeniden başlattığınızda hata ile karşılaşacaksınız. Aldırmayın çünkü tekrar format atılacak... :)
Çıkarttığınız harddisk yerine yani master kısmına sorun yaşadığınız harddiski master olarak bağlayıp tekrar formatta başladığınızda mavi ekranı göreceksiniz...

Gerisi bildiğiniz gibi devam ediyor... :)

Eğer halen aynı sorun varsa dikkat etmeniz gereken şey Jumper olsun... Çalışan harddiskte master olacak yani jumper olacak diğer sorunlu harddiskte olmayacak ya da CD - DVD...

Farklı takıldığında sonuç alamıyacaksınız...

TeknoAngels bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
sonyhayrettin
13-03-2010, 00:30   |  #19  
sonyhayrettin avatarı
Taze Üye
13 mesaj

bence bu sorun bios ayarlarının eksik yapılmasından kaynaklanıyor bi ara benimde başıma gelmişti bios ayarlarını kurcaladım sonra kendine geldi zaten işletim sistemi kurarken her zaman eski işletim sistemleri sorun çıkarıyor bu konuya biraz geç kalmışım ama hala bu problemi yaşayan arkadaşlarım vardır eminim

mustafa2116
13-03-2010, 23:53   |  #20  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: b_sansal  
Merhaba arkadaşlar,
Benim sorunum şöyle: Bilgisayarıma format atmam gerekiyor ama atamıyorum. Xp Cd'si ile bilgisayarı başlattığımda "kur donanım yapılandırmasını inceliyor" yazısından sonra ilerleme olmuyor ve siyah pencerede kalıyor. Cd sürücü de okumayı durduruyor. İki tane sağlam xp cd'si kullandım. Ayrıca Cd sürücüsünde de kesinlikle sorun yok. Bu şekilde çözülmezse başka format atıp Xp kurma yöntemi var mı? Bu konuda çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
sorunun cevabı baya geç kalınarak verilecek olursa birçok nedenden kaynaklanıyor.

1-- hdd bağlantı okuma hatası
    Bu hatada işlem hardiske bağlı kabloların yanlış bağlantısından kaynaklanıyor. bağlantıyı düzenleyin yendien başlayın.
2--- Hdd tanımsal bilgileri
    Bios her nekadar hdd yi bulsada önemli olan bunu işleme sokacak sys nin işlem havuzu gürevini yerinde yapmasıdır. Yani gerekli programalrın yeterlilik seviyesinden olmayışından kaynaklanabiliyor. Servis Pak değeri yüksek olan bir işletim sistemde formatı deneyin.
3----Bios tabanlı inatcı hatalar.
    Bios tabanlı hatalarda sorun açık şekilde görülmez. Biosu resetlemek her zaman soruna yanıta olamayınca biosu kullanarak hddye yada diğer donanımlara bağlanmak zorlaşır. Bu durumda bios konusunu iyice araştırıp biosun yapılandırıllması hakkında bilgi edinmeniz gerekir. Böylelikle bilgisayarınız gerekli siteme ulaşımış olur.
4---Donanımsal bellek yetersizlikleri.
   Bu durumalrda sürücüler yükklenirken oluşur. Genel hata ram in yetmemesi yada ramdeki arızların  var oluşundan kaynaklanaıyor. Ram deki arızlar işletim sistemince yok olabilir ama bios tabanlı işlemlerde malesef bariz hatalara sürcü yükleme hatalarına neden olabilir. HDD sistem kayıt hatalarıda hddenin arızlarından kaynaklanabilir. Son durumsa ana kartaki parçaların yanmış yada arızalanmış olmasından kaynaklnanır.Her iki sistemde hdd başka bir bilgisyara takılarak giderilebilir. Ama hdd arızalarında hdd işletim sistemince okunabilir olduğu için kurulu bir şekilde kopyalamanız gerekir. Buda bir çok yöndenzor olduğu için yenisini almanız gerekir.
5---CD-DVD cizikleri- kanal derinlikleri ( Tam anlamıyla hata değil)
   CD_DVD cizikleri yarıda kalan formatların oluşmasını sağlar. Bu durumda Sağlamn bir CD_DVD kullanılması gerekir. Kanal derinliği CD_DVD sürücülerindeki okuma kaynaklarından kaynaklanır. Belli oranda okunabilir bir haldeki işlem belli alanda  daha derin yada daha sığ olabilir. bu kezde okuma hatası meydana gelir. Dosya sağlam olsada format yarıda kalır sürücü o dosyanın okunumundaki bilgiyi çözmeye çalışır.
6----Sistem Bazlı Elektirik Aksanı Hataları.
    Bu soruna neden olan ilk etken aynı güç hattından birden fazla  donanımın güç almasıdır. Güçsüz kalan donaımın yeterli verimi veremeyişi haliyle yavaşlamayı ilerleyen durumdaysan sanal ortamda duraklamanın ve sonuçta ise sistemin sonlanmasının oluşmasını sağlar.
7---- Donanım bazlı Sistem yapılanması hatası.
    Bu durumda sistem aslında düzgün çalışır sorun sistem biosunun uyumundan kaynaklanan bir hatadır. Bios belki hddyi yada ram i doğru çalıştırabiliyordur ama veri aktrımı için yeni bir işlemde istiyor olabilir. Bu durumda biosu güncelemek yada uygun donanımı  kullanmak gerekir.
8---- Veri Yürütme Hatası.
    Bu hata yukardakilercede meydana gelebilirken aynı zamanda okunulan verinin uyumluluk özeliği açısından yetersiz oluşundan da kaynaklanabilir. bu durumlarda uygun yazılımla format atmak gerekir.

Görülen hatalar adlarıyla  çözümleri şu şekilde
HATALAR                                     Çözüm Numarası
GÇ Hatası                                     2-4-5-6-7
Veri yürütme engeli                       1-2-4-5-8
Yerel Bilgi Döngü Hatası                  4-5
Dolumda donma                            1-2-4-5-6
Yükleme Anı dosya Bulamama          3-4-5-8
Başlamama Hatası                           4-5
Donanım yetersizliği                        3-4-6-7
hdd bulunamadı hatası                    2-4-6-8
Reset Hatası                                  8

pcman34
15-03-2010, 22:24   |  #21  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

aynı sorun benim başımada gldi tamirciye gittik olmadı yaptı bozuldu yine (0,5 gün sonra :) ) babamı ikna edip yeni pc aldırttırdım

lookout
23-04-2010, 10:37   |  #22  
Taze Üye
2 mesaj
Alıntı: TeknoAngels  
Dün bu sorunda bir kafe bakımında son dört bilgisayarda karşılaştım, dediğin gibi bir sorunla...
Buraya baktım ama sorunu çözemedik, sonunda buldum... ve bugün cevap yazabilmek için üye oldum. :)

Çözüm;
Çalışan bir harddiski, yani format atabildiğiniz bir harddiski, format atamadığınız bilgisayarda Master olarak bağlayın. Sorunlu olan yani format atamadığınız harddiski Slave olarak bilgisara takın... Bir ID kablosunda 2 harddisk takılmış oldu... Biostan 1. olarak Cd - Dvd'yi boot yapın... Çalışan harddiski 2. boot olarak ayarlayın. Şimdi çalışan bir Cd veya Dvd sürücü ile formata başlayın. Kesinlikle sorun yaşadığınız yeri geçeceksiniz ve mavi ekrana ulaşacaksınız.

Mavi ekranda harddisk bölümlendirme kısmında 2 harddiskide gördüğünüzde tüm bölümleri silerek, format atamadığınız harddiskinizi bölümleyin. Diğer sağlam harddiskide bölümleyin ve sistemi sorunlu olan hardiske kurun. Kurulum bitince çalışan harddiski çıkartın.

Yeniden başlattığınızda hata ile karşılaşacaksınız. Aldırmayın çünkü tekrar format atılacak... :)
Çıkarttığınız harddisk yerine yani master kısmına sorun yaşadığınız harddiski master olarak bağlayıp tekrar formatta başladığınızda mavi ekranı göreceksiniz...

Gerisi bildiğiniz gibi devam ediyor... :)

Eğer halen aynı sorun varsa dikkat etmeniz gereken şey Jumper olsun... Çalışan harddiskte master olacak yani jumper olacak diğer sorunlu harddiskte olmayacak ya da CD - DVD...

Farklı takıldığında sonuç alamıyacaksınız...
Çözümü budur arkadaşlar, ilk mesaja eklenirse mağdurlara yardımı dokunabilir.(yöneticilerin dikkatine)