merhaba beyler. ben bir duyum aldım. format atmadan önce ki dosyalar tıpkı üzerine bir çarşaf serilmiş gibi saklanıyor ve ücretli programlar ile bu dosyalara ulaşılabiliyor. Ve bu dosyaları silmek için farklı bir format çeşidi uygulanıyor. bu dosylarda windowsun yavaşlamasına neden olduğu için ben bu dosyaları silmek istiyorum bana birisi yardım edebilir mi acaba?
format atmadan önceki dosyaları silebilme
bana çok saçma geldi, böyle birşeyin mümkün oldugunu düşünmüyorum çünkü format demek silip yeniden yapılandırmak demek hiç bişeyi silmezse üzerine çarşaf serermiş gibi yeni dosyaları da üzerine eklerseniz hard diskin sınırsız olması gerekir..
Dosya ve partisyon kurtarma programları geri getirme işleminden bahsediyorsunuz sanırsam. Bilgileri geri getirilmeden silmek istiyorsanız bunun için eraser tarzında birçok program var. Uzun süren bir başka işlem de low level format denilen sabit sürücüyü tamamen sıfırlama işlemi. Ancak yazınızda bir yanlışlık var aslında, o da geri getirilebilinecek durumdaki bu "dosya izlerinin" Windows'u yavaşlatmaları...
Kısacası bir devlet dairesinde ya da iş yerinizde kaçakçılık tarzında gizli kapaklı işler yapmıyorsanız bu tarz şeyleri aramanıza hiç gerek yok :) Saygılar...
bilgisayarı bu dosyalar yavaşlatmaz yani anladığım kadarıyla?