Format atmak ne kadar iyi??????

tesisatci
16-07-2008, 20:38   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
449 mesaj
ghost_blogcu
arkadaşlar bazı hdd ler çok format atınca garipten sesler çıkarıyor haberiniz
evet eski hard disklere yani stadan öncekilerin çoğu 5. formattan sonra nizmi tıklamalar yapıyor ve bu sorunun geri dönüşü yokmuş haberiniz olsun hiç bir program da repair edemiyor yani disk geberik bi hale geliyor bilhassa smart özelliği olan ide disklerde oluyor format atmayın back up yapın hem siz yorulmayın hemde harddiskiniz saygılar

tesisatci
16-07-2008, 20:40   |  #27  
Yıllanmış Üye
449 mesaj
ck1991
yaw kahve arası benim için format zamanıdır kahveyi yapıp dev kupayı bitirene kadar masasütü görünür bence işlemci ömrünü arttırır format :
yaşlanmış harddiske kalp krizi geçirtir haberin olsun gençse srun yok bas formatı gözüne gözüne ama format ihtiyarlatıyo haberin olsun

penaa
16-07-2008, 20:41   |  #28  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

back up nedir ve nasıl yapılır

Ahmet_79
16-07-2008, 21:12   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

benimki bir ay bile sürmüyor bazen ayda bi kaç kez formatlıyorum, bi proğrama falan kafam attımı basıyorum formatı:D

Banned
16-07-2008, 21:17   |  #30  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
penaa
back up nedir ve nasıl yapılı
Backup= Yedek manasındadır.Bilgisayar terimi olarakta yedekleme.Daha geniş tabirle çalışmakta olan sisteminizin ve/veya dosyalarınızın yedeğini alma işlemi. Örneğn yeni format attınız ve sisteminizi kurdunuz.Proplem  olduğunda tekrardan format atmaktansa kurulumdan sonra veya sisteminizin iyi olduğu bir zamanda ydek alıp sorun olduğunda format, yeniden kurulum vs. uğraşmaktansa bu yedeği çok kısa sürede geri yükleyerek devam edebilirsiniz.Bunun için vista ultimate ve xp pro. nun kendi yedekleme özelliklerini kullanabileceğiniz gibi True ımaj, g-host gibi işinde uzman yazılımlarıda kullanabilirsiniz.Kendim g host 12 sürümünü kullanıyorum. Her uzman pc kullanıcısının bu tür programlar ile alınmış enaz bir yedeği mutlaka vardır ve gerektiğinde formatla uğraşmaktansa bu yedekleri kullanır.

Son Düzenleme: khramn ~ 16 Temmuz 2008 21:19
erkan34tr
16-07-2008, 22:13   |  #31  
Taze Üye
10 mesaj

arkadaşlar bu olay teknik bir konudur. harddiskin manyetik kısmının belirli bir silme-yazma ömrü vardır. ne kadar çok format atılırsa harddiskin ömrü o kadar azalır. tabiki zaman zaman format atmak gerekebiliyor ama aşırıya kaçmamak gerekiyor. eğer harddiskinizden tıkırdı, çınlama, gıcırtı,vs. sesler gelmeye başladı ise hardiskiniz yaşlanmaya başladı demektir.

HELLİX
04-12-2009, 16:49   |  #32  
HELLİX avatarı
Yıllanmış Üye
132 mesaj

FORMAT ATMAK PC Yİ GÜZELLEŞTİRİR GENÇLEŞTİRİR HIZLANDIRIR VE SEN BUNUN FARKINI KULLANDIKÇA HİSSEDERSİN... AMA VERİLERİN KAYBOLUR BUNUN İÇİN DİSKİNİ BÖLÜMLENDİRMELİSİN...
  DÜŞÜNSENE YEPYENİ BİR SİSTEM TERTEMİZ ÇÜNKÜ WİNDOWS KULLANDIKÇA  ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞÜR BU DA WİNDOWSUN EKSİ, YANI....

bitlisgoldcomputer
04-12-2009, 17:18   |  #33  
Yeni Üye
49 mesaj

format her zaman olmasada gerçekten işe yarıyor. ama bildiğim bir şey yanlış biliyorumdur belkide. format hdd deki bilgileri silmiyormuş. yani bunu yeni bir defter gibi düşünürsek. bir sayfanın üstüne yeni bir sayfa yazıyormuş. böyle diye biliyorum ben. faydası çok. ancak hdd nin ömrünü kısalttığı da yatsınamaz bir gerçek.