FORMAT ATMAK ZARARLIMI?

HPQ-User
05-05-2008, 22:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mycraous_real sormuş:
PC YE SÜREKLİ FORMAT ATIYORUM BU HEMEN HEMEN HER HAFTA OLUYOR BU ŞEKİLDE SİSTEME ZARAR VERİRMİYİM?

HIZLI YANITLARINIZDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4200+ 2.20 GHz
ASUS M2N-XPLUS AMD SOKET 940 AM2
SAPPHIRE ATI HD 2600 PRO 512MB DDR2
3 GB DDR2 RAM
SAMSUNG SATA II 250 GB 8MB CACHE

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2)

cs.esad
05-05-2008, 22:26   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

her hafta neden format attığını bilmiyorum ama sürekli format armak sisteme zarar  vermese bile uzun bi süreden sonra harddiske zarar verebilir.
bu arada sistemi tekrar baştan kurduğun için sistem zarar görmese gerek

Alibaba
05-05-2008, 22:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

yok fiziksel olarak bilgisayar sistemine hiçbir zararı, normal bir sistem kullanım işleminden farklı bir etkisi yok.

ama sendeki psikolojik bir bozulmanın belirtisi, ilerleyebilir. (obsesif yani takıntılı bir davranış)
format atmanın bilgisayarcı olmanın ve tamir etmenin temel bir cesaret göstergesi olduğuna inanmışsın, ama aynı zamanda piyasadaki üfürükçü alimlerin yaydığı uyduruk bir korkuya da kapılmışsın. kurcalama mühendisliğinden vazgeç, daha faydalı işlerde kullanmaya çalış bilgisayarı.

yunuss85
05-05-2008, 23:33   |  #4  
Taze Üye
18 mesaj

Zarar verir bncede  polemiğe gerek yok doğrusu bu.

Alibaba
05-05-2008, 23:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

mesajımı silmişsiniz aferin. ben böyle şeyleri affetmem.
yanlış bile yazsam, hatalı bile olsam bu ortada durmalıdır.

bilimsel yanlışlarınız için uyarmaktan vazgeçtim, sizleri kendi halinize bırakıyorum.
sanal ortamda yazarken hepiniz kahraman kesiliyorsunuz, özelden farklı yazıyorsunuz, gerçek hayatta ise, öğretmeninden tut üniversite hocasına, şirket çalışanlarına kadar bireysel olarak tam tersi tepkiler veriyorsunuz.

millet para ödemediği birşeye saygı duymuyor, şartlanmış.
hoşçakalın.

skrespin
05-05-2008, 23:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
261 mesaj

Polemik degilde arkdsalar Alibaba Adli üye son derece yakisiksiz konusuyor.
Kendisine ceki duzen vermeli.. hatta en son bana laptop pilleri adli forum konusunda baya agir seyler sarf etmisti; cvbini yazmistim okumustur umarim

Burasi kendi atölyesi bizlerde onun ciraklari degiliz.

Kolay Gelsin herkese

skrespin
06-05-2008, 00:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
261 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/laptop-pilleri_t54593_wp2.html

yukaridaki linktede yazdim burdada yineliyorum,.

Bilgisayar cagi teknolojileri ne isim verirseniz verin cok dalli bir agactir hepsinde uzman olmaniza imkan yok.

yaptigniz guzel seyler sizi bizle boyle konusmayi hakli gostermez.

onemli olan zorlayi degil yol gosterici olmak..

Son Düzenleme: skrespin ~ 06 Mayıs 2008 00:33
Alibaba
06-05-2008, 00:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

özelden yazan birine verdiğim cevapla konuyu ve üyeliğimi kapatalım.
çatışmaya gerek yok işin içine haydar hocayı bile karıştıranlar oldu.
benim bilgisayara ilgim psikoloji ve parapsikolojiye olan ilgimden daha azdır.
--
medeni cesaretini kırmak istemem ama, senin gibi iyi niyetli ama gereksiz yere yanlış yorum yapanların sorunlarıyla piyasada mücadele eden biziz. internetten ordan burdan duyduğu yanlış bilgilerle iş yapan, arıza çıkaran, zorluk çıkaran insanlarla uğraşan da biziz. nasıl ki, bir tıbbi yardım sitesinde doktorlar dururken araya girip tıbbi yorum yapamıyorsun, anatomiyle ilgili tavsiyelerde bulunmuyorsun, burda da bulunmamalısın. bilgisayarlar çoğunlukla oyun amaçlı kullanılan ciddiye alınması zor cihazlar gibi görünebilir size ama, bu bir uzmanlık alanıdır ve haddini bilmesi gerekenler, öğretmeye çalışmaktan çok öğrenmeye çalışması gerekenler amatörlerdir.
ben gençleri sevmesem, destek olmak istemesem benim yaşımda benim seviyemde birinin burda işi ne? benim gibi kaç kişi var forumlarda? tenezzül bile etmezler. herkes para peşinde. bence konuşmandan ve hakaretlerinden utanmalısın, kendini düzeltmelisin.
--

cs.esad
06-05-2008, 03:45   |  #9  
Taze Üye
8 mesaj

bence birbirimize yardım ederken yada etmek isyorsak daha güzel bi dille yardım edelim.herkes bilgisayar konusunda uzman olmayabilir ama sorunlarını burada bize söyleyip çözüm arayabilir...

yücelbaran
06-05-2008, 13:38   |  #10  
Yeni Üye
28 mesaj

bence1 ayda bir format at

Reborn91
06-05-2008, 13:40   |  #11  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

EVET KESINLIKLE ZARARLI !  1 hard disk omrunu 15 senede tamamlıyorsa 13 seneye düşer hepsi bu ;) ( demek istedigim hiçbir zararı yok aksine saglıklı temiz bir makinen olur ;) )

EWELANCHE
06-05-2008, 21:09   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

..........................................................................................................................................................................................................
PC nize sık format atmanın  size kayıp ettirecegi tek  gerekli şey  zamandır dogru  harddisk e de zararı vardır ama cok dikkate alınacak boyutta degil tabi harddiskinizin markası dandikus degilse :)

Son Düzenleme: EWELANCHE ~ 17 Mayıs 2008 23:55
skrespin
06-05-2008, 21:11   |  #13  
Yıllanmış Üye
261 mesaj

Arkdaslar Alibaba hk. daha fazla yorum yapmayalim kendine has yorumlariyla bilgili bir buyugumuzdu fakat uslup konusunda sikintisi vardi. Umarim gitmemistir. gittiysede simdiye kadarki yardimlarina tsk etmemiz gerekir.

Hepinize saygilar!

Banned
06-05-2008, 22:23   |  #14  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Evet bende skrespin'in yorumuna katılıyorum. Belki okumuşsunuzdur konuda tartışmayı açan ilk tepkiyi gösteren bendim.Fakat düşününce hataların üzerine gitmekle sadece tepki elde edebileceğimi düşünerek cevaplarımı sildim.Burada herkes verdiği cevaplar ile bir nevi kendi kişiliğini ve dünyasını ortaya koymakta.40 yaşına gelmiş birisine burada sen eğrisin demekle düzeltilemez hem bizim eğrisin dememizde gurur yapılır kabul görmez.Herkes kendi doğrusunu yaşar, doğrusu başkalarına yanlış olmadığı sürece.Bilmek güzeldir,öğretmekte,  öğrenmekte. Ancak bilgileri kimseye döve döve öğretemezsiniz.Birçok insan eşsiz emeklerle çabalarla işler, kariyer koymuştur ancak çok az insan takdir görmüştür.Belki bizlerde ilerlde verdiğimiz emeklerin takdir görmemesinden aynı duyguları yaşayacak,denize birisi üflese fırtına var deyip köpüreceğiz.Herkez birçok şeyi bilebilir ancak her bilen öğretmen olamaz, öğretmesini bilmeyen bilene hiçbir öğrenci saygı duymaz. Alibaba bilmek sınırlarıyla  öğretmenlik sınırlarının  eşdeğer olduğu düşüncesinde olsa gerek.

EWELANCHE
17-05-2008, 23:54   |  #15  
Taze Üye
2 mesaj

Sorun degil arkadaslar ben Silerim yorumumu. Ama birde su boyuttan bakın olaya o cevabı alan birisi olsanız ne düsünürdünüz.O cevabı alan arkadasıda düşünün. O abimizin yorumları ile alınan kac kişi olacaktır.Uyaran olmasına ragmen dahada ustune gitmiş olması olayı polemik boyutuna getiriyor zaten.Ha ben  40 yasında oldugunuda bilmiyordum. Bilsem boyle talihsiz bir yorumda bulunmazdım zaten. Ben kendisinden ve sizlerden özür diliyorum ama aynı seyi kendisindende beklerim.

silenceandsilence
18-05-2008, 00:12   |  #16  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

Bilgisayara sık sık format atmak sadece vakit kaybına sebep olabilir tamam sabit diskin ömrü kısabilir ama zaten bir sabit diski çok fazla kullanmıyoruz ki karar kişiye aittir ister format atar ister atmaz bir arkadaşım antivirüs kullanıp bilgisayarı yavaşlatacağıma kullanmam virüs girince format atarım demişti aynı şekilde bence tercih meselesi bir de formatla bir şey olsaydı benim sabit disk çoktan ölmüş olmalıydı bir keresinde veya bir kaç şimdi hatırlamıyorum işletim sistemini kuramıyordum bilgisayarı açık bıraktım açılıyor kapanıyor format atıyordum meğer belleklerim bozulmuş değiştirdim sorun çözüldü ve hala aynı sabir diski kullanıyorum