arkadaşım yeni masa üstü bilgisayar aldı.kurulumu tamamlanıp çalışmaya başladı.henüz bu konularda yetersiz bilgiye sahibiz. ilerde format atmak gerekirse işletim cd'si verilmediği için yeni işletim cd'si mi almak gerekir yoksa yeni bilgisayar olduğundan başka bir yöntem mi uygulanır?
format atmak
ya parayı verip microsoft işletim sistemi alıcaksın ya da pcyi aldığın yere gidip arkadaş sen bana pcyi sattın niye işletim sistemi cd sinin ORJİNALİNİ VERMEDİN diyerek bunu alırsın ikinci yöntem senin ikna ve pazarlık yeteneğine kalmış
ilginize teşekkür ederim ama genellikle pc ler işletim cd siz satılıyor.sormuşken dizüstü bilgisayarlarda bu durum duyduğuma göre recover yöntemi ile gerçekleşiyormuş öylemi,nasıl?
sıstemı gerı alıyorlar dıye bılıyorum kardesım data recover olayı
walla ben 1-2 ay öncesine kadar formatla alakalı birşey bilmiyordum ama şimdi biosuna kadar öğrendim birde teknik serviste çok iyi bir abi var bana teknik servis dvdsi ni verdi full otomatik driver entegreli cd boot ettikten sonrasını dvd kendi yapıyor 40 dk sonra pc hazır oluyor hemde sürücülerde yükleniyor :)
S.W.A.Twalla ben 1-2 ay öncesine kadar formatla alakalı birşey bilmiyordum ama şimdi biosuna kadar öğrendim birde teknik serviste çok iyi bir abi var bana teknik servis dvdsi ni verdi full otomatik driver entegreli cd boot ettikten sonrasını dvd kendi yapıyor 40 dk sonra pc hazır oluyor hemde sürücülerde yükleniyor :)Bu full entegreli dvd de ki xp modifiyelimi ?
isletim sistemini kendin 2 yada 3 dvd backup yoluyla yazdiracaksin o sistem icinde bunu yapacak backup programi mutlaka vardir.
3 yol var firmalar icin
1 Gizli bölüme kurtarma bilgilerini koyuyorlar
2 dvd yazilmis backup hazir veriyorlar
3 backup programi ile kendin yazdircaksin.
Tabi bu söylediklerim taninmis firmalar icin gecerli sen sistemi kendin toplattiysan olmayabilir.
marka bilgisayarların çoğunda windows cd si veriyorlar.ama sizinki kendiniz topladıysanız ya orjinal windows cd si alıcanız yada internette illegal windows indirip format atıcaksınız.
Mustafa@PCBu full entegreli dvd de ki xp modifiyelimi ?full entegreli dvd vista gibi