Format atmaya çalışınca harddisk yok uyarısı!

metaroth
19-07-2009, 14:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj

merhaba

bir bilgisayara format atacağım fakat bilgisayarınıza takılı hard disk yok uyarısı alıyorum kendi bilgisayarlarımda sürekli kullandığım cd.benim bildiğim sp2 siz cd ler sata diskleri görmüyordu sorun ondan kaynaklanıyordu fakat cd sp2 li.evdeki bilgisayarlarımı hatta arkadaşlarımın bilgisayarlarını bile formatladığım cd.acaba cd demi sorun var diye sp2 li 64 bit xp ile denedim yine aynı.Windowsun açılmasında çalışmasına kesinlikle bir sorun yok gayet tıkır tıkır çalışıyor.

anakartın markası ve modeli şu: asrock 775 dual-vsta

Son Düzenleme: metaroth ~ 19 Temmuz 2009 15:15
Banned
19-07-2009, 15:28   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bu sorunu çözmek için bazan sata sürücü yüklemek, bazan biostan sata modu ide moda dönüştürmek, bazansa (vistalı sistemlere xp yüklemeye çalışıldığında) kurulumdan önce vista loaderi kaldırmak gerekebiliyor.

İsterseniz tek tek başlıkları nette araştırıp uygulayın.

censez41
19-07-2009, 16:14   |  #3  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,705 mesaj

bios,  sürücüleri görüyormu

Son Düzenleme: censez41 ~ 19 Temmuz 2009 16:19
metaroth
19-07-2009, 16:32   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alıntı: censez41  
bios,  sürücüleri görü
sürücüler derken?hdd yi ve diğer donanımları mı diyorsun.zaten görmese çalışır durumda olmazlar ki.bilgisayarda herşey 10 numara çalışıyor.

metaroth
22-07-2009, 13:58   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alıntı: khramn  
Bu sorunu çözmek için bazan sata sürücü yüklemek, bazan biostan sata modu ide moda dönüştürmek, bazansa (vistalı sistemlere xp yüklemeye çalışıldığında) kurulumdan önce vista loaderi kaldırmak gerekebiliyor.

İsterseniz tek tek başlıkları nette araştırıp uygulayın.

<
nette araştırdım ama bulamadım maalesef işe yarayan bir bilgi sata modu ise moda nsaıl dönüştürebilirim.anlatırmısınız?pardus bile kurmayı denedim bilgisayara olmuyor ondanda kurulum başlıyor %10 da flan donup kalıyor.

bazı bios görüntüleri gördüm  sata hd falan die gidiyor bende biosu açınca hard disk raid:samsunghd160 falan filan diye gidiyor ve açılışta no raid diye bir şey yazıyor kısa bir süreliğine.yeni windows cd si hazırladım sp3 lü üreticinin sitesinden indridiğim raid sürücülerini de entegre ettim ama malesef yine aynı sorun oldu.<
yardım ederseniz sevineceğim :(

Son Düzenleme: metaroth ~ 22 Temmuz 2009 15:25
contfatih
01-08-2009, 18:58   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

bende de açılırken no driver yazıyor ancak xp yüklenme çubuğu geliyor daha sonra donup reset atıyor

metaroth
01-08-2009, 22:22   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alıntı: contfatih  
bende de açılırken no driver yazıyor ancak xp yüklenme çubuğu geliyor daha sonra donup reset atı
merhaba arkadaş kimse zahmet edip yazmadı sorunu ben çözdüm bu sorunun 2 çözümü var.

1-anakartın üretici sitesine girip sata-raid driver adı altında ki driveri indireceksin.rardan çıkmış halde diskete kadedeceksin.windows kurarken 2.parti raid sürücü kurmak için f6 ya basın yazında f6 ya bas.o yazı gececek başka yazılar gelecek bekle.sonra bir ekran gelesek sana  s  ye basmanı söyleyecek sen s ye basacaksın disket takılı olacak tabi.oradan xp için olan sürücüyü işaretleyeceksin.windoz kuruluma devam edecek

2-vista kuracaksın.bunu yapında yukarıdakileri yapman gerekmeyecek.

overclock35
02-06-2010, 12:52   |  #8  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

mrb arkadaşlar benimde bir sorum olucak ssd disc aldım ancak formatlayamıyorum  sp3 lü xp cd si disc i görüyor ancak biçimlendiriken birkaç dosya atlatıyorum esc den sonra ise işletim sistemini yükleyemiyor  birde işlem yaparken çko yavaş hareket ediyor win 7 ilede denedim .... başaramadım sorun bios ta sanırım sizce bios güncellesem düzelirmi.... ayrıca arcelik marka bir notebook bu bios güncellemede sorun ıkarırmı bilmiyorum ..... ilginize tşk