format atmıyor.lutfen yardım acill

by_recep
23-01-2008, 18:38   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
219 mesaj

arkadaşlar arkadaşın bilgisayara format atalım diyoruz dosyalar kopyalandıktan sonra hoşgeldiniz ekranı geliyor xpde sonra onemli hata diyor.ve sole yazıyor
i386\asms\10msft\windows\gdiplus\gdiplus.man yayılma yada ilke dosyasının 4 satırında soz dizim hatası  falan yazıyor.
lutfen yardım...

Banned
23-01-2008, 19:19   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Tarif edeceğim yol ayrı olduğu için aldığınız hataya değinmeyeeğim lakin yinde bilgi vereyim sorun xp cd nizden veya hdd de oluşan bad sector den kaynaklanmaktadır. öncelikle xp cd nizi değiştirin

Eğerki  bir masaüstü pc kullanmaktaysanız derimki hdd yi saökü başka bir pc de komple biçimlendirin akabinde tekrar silip ham  haldeyken bölüm oluşturmadan başka bir xp cd ile formatınızı (hızlı biçimlendir şeklinde )atın xp nizi yükleyin.

Eğerki laptop kullanıyorsanız kurtarrma konsolumna girip öncelikle chkdsk komutuyla hddd de sektörel sorun olup olmadığını doğrulatın (varsa işaretlenecektir) buradan format komutlarını kullanarak  hdd yi formatlayın

by_recep
23-01-2008, 21:49   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
219 mesaj

xp cdsinde sorun olacağını sanmıyorum cunku dun bana attım vede bu biilgisayarda olmayınca başka bilgisayarda denedim oldu yani cdden deil ama bu şekilde oncedende olmustu bir bilgisayarcıya goturmusler o yapmış başka bilgisayarcı yapamamış.bad sectorden yapsa bilgisayarcıda yapamaz sanıyorum.ama bad sectoru temizleyen bişiler onerebilirseniz sevinirim.

hamann7725
25-01-2008, 22:05   |  #4  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

bad sector onarmak zordur.profesyoneller hdd açıp onarabiliyor.riskli bişe yinede sen bilirsin.

kuruwa
29-01-2008, 18:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

http://rapidshare.com/files/87584907/hard_dsik_kurtarma.zip.html

bu programla bad sektorlu hardıskı kurtarabılırsın ama nasıl bende bılmıyorum eskı arsıvlerımden ama bad sektorlu bolum yada bolumler kapatıldıgı için hardıskın de kuculme olur ama bu kuculme bad sektorlerının ne kadar fazla olmasıyla ilişkilidir

Son Düzenleme: kuruwa ~ 29 Ocak 2008 18:56