arkadaşlar arkadaşın bilgisayara format atalım diyoruz dosyalar kopyalandıktan sonra hoşgeldiniz ekranı geliyor xpde sonra onemli hata diyor.ve sole yazıyor
i386\asms\10msft\windows\gdiplus\gdiplus.man yayılma yada ilke dosyasının 4 satırında soz dizim hatası falan yazıyor.
lutfen yardım...
format atmıyor.lutfen yardım acill
Tarif edeceğim yol ayrı olduğu için aldığınız hataya değinmeyeeğim lakin yinde bilgi vereyim sorun xp cd nizden veya hdd de oluşan bad sector den kaynaklanmaktadır. öncelikle xp cd nizi değiştirin
Eğerki bir masaüstü pc kullanmaktaysanız derimki hdd yi saökü başka bir pc de komple biçimlendirin akabinde tekrar silip ham haldeyken bölüm oluşturmadan başka bir xp cd ile formatınızı (hızlı biçimlendir şeklinde )atın xp nizi yükleyin.
Eğerki laptop kullanıyorsanız kurtarrma konsolumna girip öncelikle chkdsk komutuyla hddd de sektörel sorun olup olmadığını doğrulatın (varsa işaretlenecektir) buradan format komutlarını kullanarak hdd yi formatlayın
xp cdsinde sorun olacağını sanmıyorum cunku dun bana attım vede bu biilgisayarda olmayınca başka bilgisayarda denedim oldu yani cdden deil ama bu şekilde oncedende olmustu bir bilgisayarcıya goturmusler o yapmış başka bilgisayarcı yapamamış.bad sectorden yapsa bilgisayarcıda yapamaz sanıyorum.ama bad sectoru temizleyen bişiler onerebilirseniz sevinirim.
http://rapidshare.com/files/87584907/hard_dsik_kurtarma.zip.html
bu programla bad sektorlu hardıskı kurtarabılırsın ama nasıl bende bılmıyorum eskı arsıvlerımden ama bad sektorlu bolum yada bolumler kapatıldıgı için hardıskın de kuculme olur ama bu kuculme bad sektorlerının ne kadar fazla olmasıyla ilişkilidir