format CD'si

HPQ-User
26-03-2008, 06:49   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

serkan sormuş:
bilgisayarıma yeni bir xp kurulum CD'si aldım acaba bu format CD'si ile birden fazla bilgisayara format atılabilirmi.herhangi bir sorun çıkarmı:microsoft windows cp professional versiyon 2002
sevice pack 2 aldım cevabınızı bekliyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
microsoft windows xp home versiyon 2002 service pack 2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

bybarut
26-03-2008, 07:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
938 mesaj

Eğer orjinal (lisanslı) olarak almışsanız istediğiniz kadar bilgisayara kurabilirsiniz

Banned
26-03-2008, 11:33   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
bybarut
Eğer orjinal (lisanslı) olarak almışsanız istediğiniz kadar bilgisayara
Ancak ilk internete bağladığınız etkinleştirilir. Diğerleri korsan sınıfına girer, etkinleştirilmez.

matrax551
26-03-2008, 13:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
801 mesaj

benimki korsandı, akrabamın orijinalini yükleyeyim dedim.cd nin serialini istediğimiz yetkili, 2. bir pc'ye kurulursa pc ler kilitlenir dedi.bizde vazgeçtik.

orijinal bir cd'ye farklı keyler kullanılır mı onu bilmiyom.

Son Düzenleme: matrax551 ~ 26 Mart 2008 13:27
ExCeLLiuM
26-03-2008, 16:09   |  #5  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Microsoft Windows yazılımları "EULA" lisansına sahiptir. Kurulum yaparken bu lisanstaki şartları kabul ederek yüklüyoruz. Bu şartların içerisinde konuyla alakalı olarak bahsedilen şudur:

1.1. Yükleme ve kullanma. Ürün’ün bir kopyasını iş istasyonu, terminal veya diğer bir cihaz gibi tek bir bilgisayara ("İş İstasyonu Bilgisayar") yükleyebilir ve buradayken erişim sağlayabilir, görüntüleyebilir, kullanabilir ve çalıştırabilirsiniz. Ürün, tek bir İş İstasyonu Bilgisayar'da aynı anda bir (1) işlemciden fazlası tarafından kullanılmaz.

Kısaca anlatılmak istenen şudur: Windows XP Home'u sadece tek bir bilgisayara yükleyip, kullanabilirsiniz.

1.4. Saklama/Ağ Kullanımı Ürün'ün bir kopyasını, yalnızca Ürün'ü dahili bir ağ üzerindeki diğer İş İstasyonu Bilgisayarlarınıza yüklemek ve çalıştırmak için kullanılan ağ sunucusu gibi bir saklama aygıtına da yükleyebilir veya bu aygıtta saklayabilirsiniz; ancak Ürün'ün yüklendiği, kullanıldığı, kendisinden erişim sağlandığı, görüntülendiği veya çalıştırıldığı her ayrı İş İstasyonu Bilgisayar için ayrı bir lisans almanız ve ayırmanız gerekir. Ürün lisansı paylaşılmaz veya değişik İş İstasyonu Bilgisayarlar'da eşzamanlı olarak kullanılmaz.

Türkçesi: Kullandığınız her bilgisayar için ayrı bir lisans almanız gerekmektedir.

EULA Lisansı, verdiğimiz para karşılığında programı kullanma hakkı sunar bize. Programı satın almış gibi sahiplnme hakkı vermemektedir. Bu nedenle başkasına ait ya da yine size ait 2. bir bilgisayara 150-500 $ verip almış olduğunuz yazılımı yükleyemezsiniz. Yüklerseniz, hırsız olursunuz. Suç işlemiş olursunuz.

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 26 Mart 2008 16:17
matrax551
26-03-2008, 18:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
801 mesaj

korsan team bilgi için tşk-ler
zaten yüklesen bile pc ler kilitleniyo.ama keyler farklı olsa bişey olur mu? aynı orijinal cd için.orayı anlamadım.

Banned
26-03-2008, 21:46   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
matrax551
keyler farklı olsa bişey olur mu? aynı orijinal cd için.orayı anlamadım.
Farklı key ile kurulum yaparsanız hiçbir sorun olmaz, yeterki  key orjinal olsun.Orjinal olmayan keyle ikinci bir pc ye kurulum yapmanız diğer keyle kurulum yapmanızdan farksızdır.Her iki durumdada sistemi kullanabilmek için crak yöntemlerini kullanarak korsan kullanım yapmanız gerekecek.Key konusunda küçük bir not daha oem cd ler genelde tek key ile çalışırlar, farklı key ile kurulum devam etmez.Tabiki cd niz oem se.